ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:10:51
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Ιράν: Μήνυμα από τον Μοζτάμπα Χαμενεΐ σε λίγα λεπτά μέσω Telegram

Ο αγιατολάχ Μοζτάμπα Χαμενεΐ, νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, θα απευθύνει το πρώτο του μήνυμα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με το επίσημο κανάλι του. Θα αναφερθεί στον μάρτυρα ηγέτη, το λαό, τον στρατό, και τις χώρες της περιοχής.

Ο αγιατολάχ Μοζτάμπα Χαμενεΐ, νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, πρόκειται να απευθύνει «σε λίγα λεπτά» το πρώτο του μήνυμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποια μορφή θα λάβει το μήνυμα αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αγιατολάχ Χαμενεΐ θα αναφερθεί «στον μάρτυρα ηγέτη της επανάστασης, στον ρόλο και τις υποχρεώσεις του λαού, των ενόπλων δυνάμεων, των εκτελεστικών οργάνων, του μετώπου της αντίστασης, καθώς και στις χώρες της περιοχής και τον τρόπο αντιμετώπισης των εχθρών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα Γερουσίας ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε τον τερματισμό στρατιωτικών ενεργειών κατά Ιράν

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα για τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν, με 50 υπέρ και 48 κατά. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να θέσει βέτο, το οποίο δύσκολα ανατρέπεται από το Κογκρέσο.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Ο Ρούμπιο διαβεβαιώνει πως το Ιράν δεν θα βάλει διόδια στο Ορμούζ

Ο Μάρκο Ρούμπιο ξεκαθάρισε ότι το Ιράν δεν μπορεί να χρεώνει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, καθώς κάτι τέτοιο παραβαίνει το διεθνές δίκαιο. Επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι, θέλοντας να διαβεβαιώσει συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεν συζητάμε για τους βαλλιστικούς μας πυραύλους, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, τόνισε ότι οι ιρανικοί πύραυλοι δεν περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο με τις ΗΠΑ και δεν θα συζητηθούν ποτέ, επισημαίνοντας πως η αμυντική πολιτική του Ιράν δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαρίφ: Το Ιράν δικαιούται να διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν τόνισε πως το Ιράν έχει ίσα δικαιώματα με άλλες χώρες στην κατοχή βαλλιστικών πυραύλων και κάλεσε να μην υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο θέμα αυτό. Δεν συζητήθηκαν πύραυλοι στο μνημόνιο με τις ΗΠΑ.