ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό

Αυστραλία: Η Καμπέρα ζητά αποχώρηση μη απαραίτητου προσωπικού από Λίβανο

Η Αυστραλία ανακάλεσε μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό από τον Λίβανο λόγω αυξημένων ανησυχιών ασφαλείας. Λίγοι αξιωματούχοι παραμένουν για προξενική στήριξη, ενώ συνεχίζεται η σύσταση αποφυγής ταξιδιών σε Ισραήλ και ΗΑΕ.

Η Αυστραλία κάλεσε το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό της στον Λίβανο να αποχωρήσει, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Πένι Ουόνγκ.

Η υπουργός ανέφερε ότι ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων θα παραμείνει στη χώρα για να παρέχει προξενική υποστήριξη στους Αυστραλούς πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση συνεχίζει να συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια προς το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού.

«Σας προτρέπουμε να φύγετε από τη Μέση Ανατολή, αν μπορείτε και αν είναι ασφαλές να το κάνετε. Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για αρκετό καιρό», υπογράμμισε η Πένι Ουόνγκ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Καμπέρα, περίπου 2.600 Αυστραλοί έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους, από το σύνολο των 115.000 υπηκόων που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποιεί για κίνδυνο συμφωνίας λόγω Ισραήλ

Ο στρατός Λιβάνου προειδοποιεί πως η πρόσφατη ισραηλινή κλιμάκωση στον νότο απειλεί τη συμφωνία που επετεύχθη με το Ισραήλ και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εδραίωσης της ασφάλειας στην περιοχή, αναφέροντας χιλιάδες παραβιάσεις.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή εντολή εκκένωσης σε κοινότητα του νοτίου Λιβάνου λόγω βομβαρδισμών

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους του Ντέιρ Εζ Ζαχράνι στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν λόγω επικείμενης επίθεσης κατά στόχου της Χεζμπολά, μετά από επίθεση με drone. Ακολούθησε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο με δύο νεκρούς

Δύο νεαροί σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, στη Ναμπατίγια, ενώ επέβαιναν σε μηχανάκι, σύμφωνα με κρατικά μέσα. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, παρά την κατάπαυση πυρός με τη Χεζμπολάχ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δήλωση για εδραίωση "ζώνης ασφαλείας" στον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εδραίωσε τη «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο μετά την κατάληψη στρατηγικού λόφου από τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας, Ισραέλ Κατς.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.