ΓΔ: 2143.8 0.53% Τζίρος: 170.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:21:41
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σε ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ στην Ουκρανία. Εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Κίεβο κατά τη διάρκεια σπάνιας επίθεσης τη μέρα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία ύστερα από ρωσικά πλήγματα στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Κίεβο κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες επιθέσεις που πραγματοποιούνται την ημέρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Γκάνια, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στη Ντνιπροπετρόφσκ. Οι επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές.

Στη Ζαπορίζια, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Ιβάν Φεντόροφ. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Telegram παρουσιάζουν κατοικία να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ γειτονικά σπίτια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, θραύσματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατέπεσαν σε διάφορα σημεία. Οι αρχές έκαναν λόγο για μια σπάνια ρωσική αεροπορική επίθεση μέσα στη μέρα, καθώς το Κίεβο συνήθως πλήττεται τη νύχτα.

«Συντρίμμια drone έπεσαν στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα. Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν γύρω στις 8.30 το πρωί, ενώ οι κάτοικοι κατευθύνονταν στις εργασίες τους, και διήρκεσαν περίπου μιάμιση ώρα.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι εντοπίστηκαν πολλά σμήνη μαχητικών drones και τουλάχιστον ένας πύραυλος που κατευθυνόταν προς το Κίεβο. Σύμφωνα με στρατιωτικά κανάλια στο Telegram, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο πυραύλους κρουζ.

Το Χάρκοβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, δέχθηκε επίσης επίθεση από ρωσικά drones το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ιχόρ Τέρεχοφ στο Telegram.

Την ίδια ώρα, στη Ρωσία, ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι περίπου 250 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν καθώς προσέγγιζαν τη ρωσική πρωτεύουσα τις τελευταίες 48 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σημειώθηκαν από ρωσική αεροπορική επίθεση έξω από το Κίεβο τη νύχτα, με στόχους κατοικίες, σχολεία και υποδομές σε τέσσερις συνοικίες, σύμφωνα με τις αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από ουκρανική επίθεση στη Μπριάνσκ

Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Μπριάνσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως στόχος ήταν εργοστάσιο που κατασκευάζει συστήματα ελέγχου πυραύλων.