ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
Φώτο: Shutterstock

Αβάνα: Αναμένονται δυο δεξαμενόπλοια με ρωσικό πετρέλαιο και αέριο

Σύμφωνα με τους Financial Times, το δεξαμενόπλοιο Sea Horse με ρωσικό φυσικό αέριο αναμένεται να φτάσει στην Κούβα τη Δευτέρα, ενώ το πλοίο Anatoly Kolodkin με αργό πετρέλαιο εκτιμάται πως φτάνει στις 4 Απριλίου.

Το δεξαμενόπλοιο Sea Horse, υπό σημαία Χονγκ Κονγκ, που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, αναμένεται να φτάσει στην Κούβα τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η εφημερίδα επικαλείται τον Σαμίρ Μαντάνι, συνιδρυτή της διαδικτυακής υπηρεσίας παρακολούθησης ναυσιπλοΐας TankerTrackers.com.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το ρωσικό πλοίο Anatoly Kolodkin, που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, εκτιμάται ότι θα καταπλεύσει στην Κούβα στις 4 Απριλίου.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξανδρος Εξάρχου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάρχου: Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του στους FT για τον Kανονισμό μεθανίου

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η αναβολή της έναρξης εφαρμογής του κανονισμού για το μεθάνιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις Εξάρχου σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Η Ελλάδα επιδιώκει ηγετικό ρόλο στη μεταρωσική αγορά αερίου

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η νότια πύλη της Ευρώπης για εισαγωγές LNG σύμφωνα με τους Financial Times, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση της ΕΕ, καθώς αυτή οδεύει προς την πλήρη απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ σταμάτησαν 90 φορτία καυσίμων με προορισμό την Κούβα

Οι αμερικανικές αρχές ανέκοψαν 90 φορτία καυσίμων αξίας 3 εκατ. δολαρίων με προορισμό την Κούβα, στο πλαίσιο του πετρελαϊκού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί φέτος. Τα περισσότερα ανευρέθηκαν στη Φλόριντα και τα υπόλοιπα στο Τέξας.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδια για μεταφορά κυπριακού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας το 2028

Το πρώτο φορτίο φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Κρόνος» της Κύπρου θα μεταφερθεί μέσω Αιγύπτου και Ελλάδας στον «Κάθετο Διάδρομο», ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Η ροή αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2028.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακός διάδρομος στα Βαλκάνια επεκτείνεται και σε πετρελαιοειδή

Στη 2η Τετραμερή Υπουργική Συνάντηση στο Βελιγράδι, συζητήθηκε η ανάπτυξη ενεργειακού διαδρόμου πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου από την Ελλάδα με συμμετοχή Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας, με έμφαση στη διασύνδεση και τα έργα αγωγών.