ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
Φώτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Το Ιράν δεν μπορεί να εμπλουτίσει ουράνιο ή να φτιάξει πυραύλους

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο, ούτε να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους, χαρακτηρίζοντάς το «πιο αποδυναμωμένο από ποτέ», ενώ τόνισε τη θέση ισχύος του Ισραήλ στην περιοχή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ιράν δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εμπλουτίζει ουράνιο ούτε να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας που ξεκίνησε πριν από είκοσι ημέρες.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου τόνισε πως το Ιράν είναι «πιο αποδυναμωμένο από ποτέ», επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ αποτελεί περιφερειακή δύναμη «και ορισμένοι θα έλεγαν μια παγκόσμια δύναμη».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν θα συνεχιστεί «για όσο χρειαστεί», υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του Ισραήλ στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Times of Israel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και ότι απομένει να ανατραπεί το «τρομοκρατικό καθεστώς», κατά την επίσκεψή του σε Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Συρίας–Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή εντολή εκκένωσης σε κοινότητα του νοτίου Λιβάνου λόγω βομβαρδισμών

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους του Ντέιρ Εζ Ζαχράνι στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν λόγω επικείμενης επίθεσης κατά στόχου της Χεζμπολά, μετά από επίθεση με drone. Ακολούθησε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Εφικτή η ανατροπή του καθεστώτος στο Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι εφικτή και αποτελεί βασικό στόχο του Ισραήλ, τονίζοντας ότι το καθεστώς στο Ιράν είναι πιο αδύναμο από ποτέ και δίνει μάχη για την επιβίωσή του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ξεκινά νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν από σήμερα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες διαπραγματεύσεις με το Ιράν, αφού ανέβαλε επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ, υπό τον όρο σύναψης συμφωνίας σύντομα. Τόνισε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για το Ορμούζ και επιδιώκει αποπυρηνικοποίηση, ενώ η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ενεργειακές δομές του Ιράν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του CBS News. Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την επιχείρηση, με στόχο πιθανή διακοπή ρεύματος στην Τεχεράνη.