ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Πυρκαγιά στο λιμάνι Πρίμορσκ μετά από επιδρομή με drones

Πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι Πρίμορσκ στη ρωσική περιφέρεια Λένινγκραντ, μετά από επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ρωσικό λιμάνι Πρίμορσκ, στην περιφέρεια Λένινγκραντ, έπειτα από επιδρομή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλεξάντερ Ντραζντένκα, «πάνω από 50 drones» καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στους αιθέρες της περιφέρειας Λένινγκραντ. Η ανακοίνωση έγινε μέσω Telegram λίγο πριν από τις 04:30.

Ο Ντραζντένκα ανέφερε επίσης ότι «δεξαμενή καυσίμων υπέστη ζημιά στο λιμάνι Πρίμορσκ», προκαλώντας «πυρκαγιά». Το προσωπικό του λιμανιού απομακρύνθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Το λιμάνι Πρίμορσκ, στη Βαλτική Θάλασσα, βρίσκεται σε στρατηγική θέση ανάμεσα στα σύνορα με τη Φινλανδία και την Αγία Πετρούπολη, εξυπηρετώντας σημαντικές ενεργειακές και εμπορικές ροές.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετές ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια Λένινγκραντ, η οποία ωστόσο απέχει σημαντικά από τα μέτωπα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς για drone από Βαλτικές χώρες

Η Καναδή ΥΠΕΞ Ανίτα Άναντ διέψευσε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι οι χώρες της Βαλτικής επιτρέπουν τη χρήση του εναέριου χώρου τους από ουκρανικά drone κατά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση της Μόσχας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ριαμπκόφ: Μεγαλώνει ο κίνδυνος άμεσης ρήξης Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποίησε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικές συνέπειες, λόγω της έντασης και προκλητικών ενεργειών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιθέσεις Ουκρανών στη Μόσχα: Πλήγμα σε διυλιστήριο και αντλιοστάσια

Η Ουκρανία έπληξε διυλιστήριο και δύο σταθμούς άντλησης πετρελαίου κοντά στη Μόσχα, με την SBU να αναφέρει πως έτσι μειώνεται η ικανότητα της Ρωσίας για πόλεμο. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τις επιθέσεις "απολύτως δικαιολογημένες".
Σμήνος drones σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones στη Μόσχα: Τουλάχιστον 3 νεκροί στη Ρωσία

Επιθέσεις drones στη Μόσχα και την περιφέρειά της προκάλεσαν τρεις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 120 drones στο τελευταίο 24ωρο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ριαζάν

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στη Ριαζάν, 200 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον διοικητή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιβεβαίωσε πλήγματα και σε 23 στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και κατεχόμενα εδάφη.