ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου

Ουκρανικά drones πλήττουν ρωσικό λιμάνι και ενεργειακές υποδομές

Ουκρανικά drones έπληξαν το ρωσικό λιμάνι Ουστ Λούγκα στον κόλπο της Φινλανδίας και ενεργειακές υποδομές στο νότο, προκαλώντας φωτιά χωρίς θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Δεν διευκρινίστηκε ποιος τομέας επλήγη.

Στο στόχαστρο ουκρανικών επιδρομών με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα βρέθηκε τη νύχτα μεγάλο ρωσικό λιμάνι στην κοινότητα Ουστ Λούγκα, στον κόλπο της Φινλανδίας, καθώς και ενεργειακές υποδομές στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο λιμάνι της Ουστ Λούγκα», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης στη Λένινγκραντ Αλεξάντερ Ντραζντένκα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποια περιοχή του λιμανιού επλήγη, ωστόσο το σημείο αποτελεί σημαντικό κόμβο για τις ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων, πετρελαίου και άνθρακα. Πρόκειται για μία από τις βασικές πύλες των ρωσικών ενεργειακών προϊόντων προς τη διεθνή αγορά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν πλήξει το λιμάνι Πρίμορσκ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία, προκαλώντας επίσης πυρκαγιά στην περιοχή.

Ενεργειακές ζημιές στη νότια Ρωσία

Ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, έκανε λόγο για «μεγάλες ζημιές» σε ενεργειακές υποδομές της περιοχής, απέναντι από την ουκρανική πόλη Χάρκοβο. Όπως ανέφερε, λόγω των πυραυλικών πληγμάτων σημειώθηκαν «διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στην ύδρευση και στη θέρμανση», ενώ πρόσθεσε ότι η πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Κλιμάκωση των επιθέσεων

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιδρομές της στο ρωσικό έδαφος, την ώρα που η Μόσχα συνεχίζει να πλήττει καθημερινά ουκρανικούς στόχους από την έναρξη του πολέμου το 2022.

Χθες Τρίτη, οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας πραγματοποίησαν αυτό που το Κίεβο χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή από την έναρξη του πολέμου, εξαπολύοντας σχεδόν 1.000 drones μέσα σε 24 ώρες. Από αυτά, 556 επιθέσεις σημειώθηκαν υπό το φως της ημέρας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Συνολικά, οι επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ αμάχων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιβύη αρνείται ότι έδωσε βάση στην Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικά πλοία

Η Λιβύη διέψευσε ότι επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βάση της για επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων στη Μεσόγειο, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σχετική συμφωνία ή συντονισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Τραμπ να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία άμεσα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να υιοθετήσει «αυστηρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να περιοριστεί η παραγωγή πυραύλων, χαρακτηρίζοντας επείγουσα την ανάγκη για άμεση και αποφασιστική δράση από τις ΗΠΑ.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Πεζεσκιάν στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο κορυφής των BRICS

Στην Ινδία για τη σύνοδο των BRICS έφτασαν Πούτιν και Πεζεσκιάν, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται αύριο. Οι ηγέτες θα συναντηθούν με τον Ναρέντρα Μόντι, εν μέσω εντάσεων λόγω Μέσης Ανατολής και Ουκρανίας.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Φόβοι για ρωσικά πλήγματα στα σύνορα με Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ δήλωσε ότι αποτράπηκε νυχτερινή απειλή σε συνοριακό σταθμό με Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα στοχεύει αυτά τα σημεία για να πλήξει το Κίεβο οικονομικά. Τα μέτρα ελήφθησαν με συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά πλοία

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει πλοία με όπλα για την Ουκρανία, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προειδοποίησε τη Λετονία για οικονομικές απώλειες από τους δασμούς στα ρωσικά σιτηρά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ρωσικές εγκαταστάσεις αερίου στη Σιβηρία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πλήγματα σε δύο ρωσικά εργοστάσια φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Σιβηρία, προκαλώντας απώλειες στη ρωσική οικονομία. Ο Ζελένσκι εξήρε την επίθεση, τη βαθύτερη σε ρωσικό έδαφος ως τώρα.