Το Ισραήλ προχώρησε στην αφαίρεση των ονομάτων του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και του προέδρου του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ από τον κατάλογο των Ιρανών αξιωματούχων που είχε θέσει ως στόχους, σύμφωνα με Πακιστανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.
Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, «οι Ισραηλινοί είχαν τις συντεταγμένες τους και ήθελαν να τους εξουδετερώσουν, εμείς είπαμε στις ΗΠΑ ότι αν εξουδετερωθούν και αυτοί, τότε δεν θα υπάρχει κανείς για να συνομιλήσουν, οπότε οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Ισραηλινούς να υποχωρήσουν».
Η παρέμβαση του Πακιστάν φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή, καθώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ουάσιγκτον μετέφερε την πακιστανική θέση στο Τελ Αβίβ, οδηγώντας στην αλλαγή στάσης από την ισραηλινή πλευρά.