Φωτο: Shutterstock

Στα 84 δισ. δολάρια το πλήγμα στις αερομεταφορές λόγω κορονοϊού

Η χειρότερη χρονιά της αεροπορίας θα είναι το 2020 με τις απώλειες να φτάνουν σε αριθμούς ρεκόρ ενώ αναμένεται και το 2021 να έχει ζημιά για τις αερομεταφορές.

Η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει την αεροπορική βιομηχανία σε ετήσιες απώλειες ρεκόρ 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς το 2020 καθίσταται «η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας», προέβλεψε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Επίσης «μετά τις καθαρές απώλειες 84 δισεκ. δολαρίων φέτος, προβλέπουμε επιπλέον απώλειες 15 δισεκ. δολαρίων το 2021», εξήγησε η IATA, καθώς οι 290 αεροπορικές εταιρίες που είναι μέλη της πλήττονται σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων που αποφασίσθηκε παντού στον κόσμο για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού.

Η κυκλοφορία των επιβατών των αερογραμμών αναμένεται να αυξηθεί κατά 55% το 2021 σε σύγκριση με φέτος, ενώ θα παραμείνει κατά 29% κάτω από τα επίπεδα του 2019, ανέφερε η IATA σε επικαιροποιημένη πρόβλεψή της.

Υπενθυμίζουμε πως η ΙΑΤΑ τον Μάρτιο είχε προβλέψει οτι  η ταχεία διάδοση του κορονοϊού θα προκαλέσει πλήγμα στις εταιρείες του κλάδου με την μείωση των εσόδων να ανέρχεται μεταξύ 63 και 113 δισ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η American Airlines κόβει 19.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Η αεροπορική εταιρεία, με προσωπικό που ξεπερνά τις 140.000, δεν επιτρέπεται να προβεί σε μείωση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπό τους όρους της κρατικής βοήθειας που έλαβαν οι αεροπορικές των ΗΠΑ, ύψους 25 δισ. δολαρίων.