ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα

Ιράν: Κλείνει το Στενό του Χορμούζ για πλοία με προορισμό εχθρικά λιμάνια

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι ανάγκασαν τρία πλοία να αναστρέψουν στο Στενό του Χορμούζ, προειδοποιώντας για απαγόρευση διέλευσης προς εχθρικά λιμάνια.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν ότι ανάγκασαν τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να πραγματοποιήσουν αναστροφή στο Στενό του Χορμούζ, μια θαλάσσια οδό στρατηγικής σημασίας.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πέρασμα θα παραμείνει κλειστό για πλοία που προέρχονται ή κατευθύνονται προς λιμάνια συνδεδεμένα με τον εχθρό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sepah News, οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, τόνισαν ότι «το πέρασμα οποιουδήποτε πλοίου προέρχεται ή κατευθύνεται προς λιμάνια που ανήκουν στους συμμάχους και στους υποστηρικτές των αμερικανοσιωνιστών απαγορεύεται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορατές διαρροές υδρογονανθράκων στο Ορμούζ μετά από επιθέσεις ΗΠΑ σε ιρανικά δεξαμενόπλοια

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πιθανά ίχνη διαρροής υδρογονανθράκων κοντά στο στενό Ορμούζ μετά από αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε δεξαμενόπλοια που η Ουάσιγκτον συνδέει με τους Φρουρούς της Επανάστασης, σύμφωνα με το AFP.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με πυρά σε εμπορικά πλοία στον Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν

Εμπορικά πλοία μπήκαν στο στόχαστρο πυρών στον Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκαν πυρκαγιές και ζημιές, ενώ ένα πλοίο πήρε κλίση κοντά στα ΗΑΕ μετά από πιθανή επίθεση.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Ιαπωνία: Ενισχύεται η συνεργασία σε ναυτιλία και ναυπηγεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν οι Υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας και Οικονομικής Ασφάλειας Ιαπωνίας, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς ναυτιλιακούς δεσμούς και τη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα λιμενικών και ναυπηγικών επενδύσεων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απαγορευμένη ζώνη κοντά στα Στενά Ορμούζ εξαγγέλλει η Τεχεράνη

Το Ιράν πρόκειται να θεσπίσει ζώνη απαγόρευσης στα Στενά του Ορμούζ εντός ημερών, προειδοποιώντας για κυρώσεις σε μη εξουσιοδοτημένα πλοία. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν και νέοι χάρτες διέλευσης με το Ομάν.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ, πληροφορίες για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στο νησί Χαργκ, όπου ο κυριότερος ιρανικός τερματικός πετρελαίου, με ανεπιβεβαίωτες πηγές να μιλούν για χτύπημα ιρανικού δεξαμενόπλοιου από αμερικανικές δυνάμεις. Δεν εντοπίστηκε καπνός στην περιοχή.