ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό

Λίβανος: Εννέα νοσηλευτές νεκροί σε επιθέσεις, λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι εννέα νοσηλευτές σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε πέντε επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στον νότιο Λίβανο, επηρεάζοντας σοβαρά τη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην περιοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι εννέα νοσηλευτές έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη τραυματίστηκαν σε πέντε ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στον νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τα πρόσφατα περιστατικά έπληξαν ιατρικές ομάδες σε πέντε διαφορετικά χωριά, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκεμπρεγέσους υπογράμμισε ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής. Τέσσερα νοσοκομεία και 51 κέντρα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ αρκετές άλλες εγκαταστάσεις λειτουργούν με περιορισμένες δυνατότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Ελήφθησαν διαβεβαιώσεις πως δύο νοσοκομεία Βηρυτού δεν θα πληγούν

Ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε ότι δύο νοσοκομεία της Βηρυτού με εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ δεν θα γίνουν στόχος. Οι 450 ασθενείς δεν απομακρύνθηκαν, αφού κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, σύμφωνα με τον Δρ. Αμπντινασίρ Αμπουμπακάρ.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: 12 υγειονομικοί νεκροί σε βομβαρδισμό κέντρου στη νότια Λίβανο

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον θάνατο 12 υγειονομικών σε επίθεση σε κέντρο υγείας στο Μπουρζ Κουαλαουίγιε Λιβάνου, ενώ συνολικά 14 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στη νότια χώρα το τελευταίο 24ωρο, λόγω της κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Έμπολα στο Νότιο Σουδάν σύμφωνα με έρευνα

Ο ιός Έμπολα της παραλλαγής Bundibugyo εξαπλώθηκε στη ΛΔ Κονγκό και στην Ουγκάντα, με τις πιθανότητες να φτάσει Νότιο Σουδάν στο 70% σύμφωνα με τον ΠΟΥ, λόγω καθυστερημένης ανίχνευσης και συνθηκών κρίσης στην περιοχή.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος Έμπολα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Το πρώτο κρούσμα ιού Έμπολα στη Γαλλία εντοπίστηκε σε γιατρό που γύρισε από το Κονγκό. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο κίνδυνος παραμένει χαμηλός διεθνώς. Ο ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο και ήδη λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο Παρίσι.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Ανησυχία για «τυφλά σημεία» στο ξέσπασμα Έμπολα στο Κονγκό

Ειδικός του ΠΟΥ προειδοποιεί για "τυφλά σημεία" στο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας πως η εξάπλωση της νόσου παραμένει ασαφής και απαιτείται ενίσχυση της επιτήρησης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.