ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street

Χρηματιστήριο ΗΠΑ: Ουδέτερο κλείσιμο χωρίς σαφή τάση

Μεικτή εικόνα παρουσίασε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 49,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 153,71 μονάδες.

Μεικτές τάσεις κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι αγορές παρέμειναν επιφυλακτικές εν μέσω ανησυχιών για πιθανή κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί «σοβαρών συζητήσεων» με το Ιράν δεν στάθηκαν ικανές να καθησυχάσουν τους επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με μικρή άνοδο 49,50 μονάδων (+0,11%), διαμορφούμενος στις 45.216,14 μονάδες, δείχνοντας ανθεκτικότητα παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Αντίθετα, ο δείκτης Nasdaq, όπου κυριαρχούν οι εταιρείες τεχνολογίας, υποχώρησε κατά 153,71 μονάδες (–0,73%), κλείνοντας στις 20.794,64 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις.

Πτώση σημείωσε και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 25,13 μονάδων (–0,39%), στις 6.343,72 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πινακίδα Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,28%.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα πληρώνει πολλαπλά αν σκοτωθεί Αμερικανός στρατιώτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολλαπλάσιο» τίμημα για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που χάνεται, μετά τον πρόσφατο θάνατο Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας σχετική εντολή στη στρατιωτική ηγεσία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία με το Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσε ο Μακρόν μετά τη σύνοδο G7, όπως επιβεβαίωσε αμερικανός αξιωματούχος.