ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
Ο Αντώνι Αλμπανέζι, πρωθυπουργός Αυστραλίας, σε επίσημη στιγμή.

Η Αυστραλία βάζει φρένο στις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

Η κυβέρνηση Αυστραλίας σχεδιάζει να περιορίσει τις διαφημίσεις τυχερών παιγνιδιών, ειδικά για τα παιδιά, μειώνοντάς τες σε τρεις ανά ώρα και απαγορεύοντάς τες πλήρως κατά τη μετάδοση αθλητικών αγώνων, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδιάζει να περιορίσει δραστικά τις διαφημίσεις τυχερών παιγνιδιών για λόγους δημόσιας υγείας, με στόχο την προστασία των παιδιών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Από τους αγώνες σερφ μέχρι τις κυνοδρομίες, τα στοιχήματα στις αθλητικές διοργανώσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα. Η Αυστραλία, με πληθυσμό περίπου 27 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει κάθε χρόνο απώλειες από τον τζόγο ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ποσό που τη φέρνει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν απώλειες.

Η κυβέρνηση των Εργατικών θα εισηγηθεί στο κοινοβούλιο να περιοριστούν οι διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών στην τηλεόραση σε τρεις το πολύ ανά ώρα, από τις 06:00 έως τις 20:30, ενώ θα απαγορεύονται πλήρως κατά τη διάρκεια των αθλητικών μεταδόσεων.

Παράλληλα, οι στοιχηματικές εταιρείες δεν θα μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις στις στολές των επαγγελματιών αθλητών. Επίσης, θα απαγορεύεται η μετάδοση σχετικών διαφημίσεων στο ραδιόφωνο κατά τις ώρες μετακίνησης των παιδιών προς και από το σχολείο.

«Φθάνουμε στη σωστή ισορροπία», δήλωσε ο Αλμπανέζι στην Καμπέρα, εξηγώντας ότι στόχος είναι «να αφήνουμε τους ενηλίκους να στοιχηματίζουν, αν το επιθυμούν, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας δεν θα είναι εκτεθειμένα στα στοιχήματα παντού όπου στρέφουν το βλέμμα τους». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σκεπτόμενα ότι το ποδόσφαιρο και ο τζόγος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα».

Ήδη από το 2024, δεκάδες αυστραλιανές προσωπικότητες είχαν απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας την πλήρη απαγόρευση των διαφημίσεων τζόγου μέσα σε τρία χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεστ κορονοϊού σε αίθουσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Επιστημονικό Συμβούλιο στον ΕΟΔΥ ορίστηκε επίσημα

Ανακοινώθηκε η σύσταση νέου Επιστημονικού Συμβουλίου στον ΕΟΔΥ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη. Γνωστοποιείται και η σύνθεση των τακτικών μελών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Έργα ύψους 80.675.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης

«Έχουμε πάντα ανοιχτή της πόρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το πρόβλημα της εξάρτησης, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Καμία ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους

Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την απαγόρευση πώλησης καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών και έμφαση στη συνεργασία και στην ενίσχυση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.