ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Κίνας

Κίνα: Καλεί σε διάλογο και αξιοποίηση της ευκαιρίας για ειρήνη

Η Κίνα καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν σε διάλογο και εκεχειρία, εκφράζοντας στήριξη σε πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η Κίνα εξέφρασε την ελπίδα ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για την επίτευξη ειρήνης και θα γεφυρώσουν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου. Η δήλωση προήλθε από εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση του Πακιστάν, η οποία απορρίφθηκε από το Ιράν.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάο Νινγκ, τόνισε ότι η Κίνα χαιρετίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ειρήνη και υποστηρίζει τις ενεργές πρωτοβουλίες του Πακιστάν για διαμεσολάβηση, κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Η Μάο υπογράμμισε ότι η επίτευξη εκεχειρίας το συντομότερο δυνατό και η επανέναρξη του διαλόγου αποτελούν κοινή επιθυμία της διεθνούς κοινότητας.

Η Κίνα, όπως ανέφερε, είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά από το Πακιστάν ενίσχυση διαλόγου ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Πακιστάν να εντατικοποιήσει τη μεσολάβηση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με το Πεκίνο να δηλώνει στήριξη στις προσπάθειες αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 38 νεκροί από αμερικανικά πλήγματα – Έκκληση Κίνας για διάλογο

Το ιρανικό υπ. Υγείας ανακοίνωσε πως από τις 22 Ιουνίου, 38 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 400 τραυματίστηκαν από αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την Υεμένη, τονίζοντας πως παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες και την προστασία των αμάχων στη Γάζα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε βάσεις που στηρίζουν επιθέσεις των ΗΠΑ

Το Ιράν προειδοποίησε πως κάθε εγκατάσταση που επιτρέπει αμερικανική επίθεση στη χώρα θα θεωρηθεί νόμιμος στόχος. Στα αμερικανικά πλήγματα σκοτώθηκε μέλος του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης, αναφέρει το Irna.