ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν άμεσο αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ

Ανακοίνωσε την άμεση έναρξη αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ από το αμερικανικό ναυτικό και απαγόρευση διέλευσης πλοίων που έχουν καταβάλει διόδια στο Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών θα προχωρήσει άμεσα στον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, επιβάλλοντας ταυτόχρονα απαγόρευση διέλευσης σε κάθε πλοίο που έχει καταβάλει διόδια στο Ιράν.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στο Truth Social, λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν. Ο Τραμπ ανέφερε ότι η συνάντηση «πήγε καλά, τα περισσότερα σημεία συμφωνήθηκαν», ωστόσο δεν υπήρξε τελική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σε αυστηρό τόνο, ο Τραμπ δήλωσε: «Με άμεση ισχύ, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, το Καλύτερο στον Κόσμο, θα αρχίσει τη διαδικασία ΑΠΟΚΛΕΙΟΥ οποιουδήποτε και όλων των Πλοίων που προσπαθούν να εισέλθουν, ή να φύγουν, από τα Στενά του Ορμούζ». Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην επιβολή διοδίων από την ιρανική πλευρά για τη διέλευση των πλοίων.

Συμπλήρωσε επίσης: «Έδωσα επίσης εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό μας να αναζητήσει και να απαγορεύσει οποιοδήποτε πλοίο σε Διεθνή Ύδατα έχει πληρώσει διόδια στο Ιράν. Κανείς που πληρώνει παράνομα διόδια δεν θα έχει ασφαλή δίοδο στην ανοιχτή θάλασσα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Πούτιν με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Ιράν

Ο Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, Μοχσέν Ρεζαεΐ. Συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Πούτιν με τον επικεφαλής Ασφαλείας του Ιράν στη Μόσχα

Ο Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Ιρανό αξιωματούχο Ρεζαΐ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Χαμενεΐ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής και των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία πλοία φλέγονται στο Ορμούζ, αναφέρει το Ιράν

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα και ένα ρυμουλκό τυλίχθηκαν στις φλόγες στο στρατηγικής σημασίας στενό του Ορμούζ, έπειτα από έκρηξη νάρκης και σοβαρή πυρκαγιά στα πλοία, εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΔΕΕΣ παρέδωσε ιατρικά εφόδια στην πολιορκημένη Τάιζ της Υεμένης

Η ΔΕΕΣ προχώρησε σε πρώτη παράδοση ιατρικών εφοδίων στην πολιορκημένη πόλη Τάιζ της Υεμένης από τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας χειρουργικά κιτ και υποστήριξη σε νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε παρά τις εκλογικές απώλειες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε, αν και παραδέχτηκε πως συνέβαλε στις απώλειες των Ρεπουμπλικανών λόγω της ανόδου στις τιμές βενζίνης και των εκλογικών νικών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.
Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Δημοκρατικών ζητά τέλος στον πόλεμο στο Ιράν

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράν, τονίζοντας πως ο αμερικανικός λαός αγνοεί τους λόγους της σύγκρουσης και ότι ο Τραμπ δεν έδωσε ποτέ σαφή εξήγηση.