ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος

ΗΠΑ: Συναγερμός για βόμβα στο σπίτι του αδερφού του Πάπα στο Σικάγο

Η αστυνομία Σικάγο διερευνά απειλή για βόμβα στο σπίτι του Τζον Πρέβοστ, αδελφού του πάπα Λέοντα. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ενώ η απειλή καταγράφηκε μετά την κριτική του πάπα για τον πόλεμο στο Ιράν και τις δηλώσεις Τραμπ.

Η αστυνομία του Σικάγο διερευνά απειλή για βόμβα στο σπίτι του Τζον Πρέβοστ, αδελφού του πάπα Λέοντα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν εκρηκτικά ή άλλες επικίνδυνες ύλες κατά την αρχική έρευνα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται τις αστυνομικές αρχές, η απειλή αναφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του Τζον Πρέβοστ στο Νιου Λένοξ του Ιλινόι. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η απειλή για τοποθέτηση βόμβας σημειώθηκε λίγο μετά την επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τον πάπα Λέοντα, με αφορμή τις επικρίσεις του τελευταίου για τον πόλεμο στο Ιράν. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατάγεται από το Σικάγο.

Η αστυνομία του Νιου Λένοξ εκκένωσε τα γειτονικά σπίτια και πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή. Όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί «έπειτα από διεξοδική έρευνα, συμπέραναν ότι η απειλή ήταν αβάσιμη και δεν βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί ή επικίνδυνα υλικά».

Παρά την άρση του συναγερμού, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της ψευδούς πληροφορίας.

Αντιπαράθεση Τραμπ - Πάπα

Κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Καμερούν, ο πάπας Λέων εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά των ηγετών που δαπανούν δισεκατομμύρια σε πολεμικές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι ο κόσμος «καταστρέφεται από μια χούφτα τυράννους». Ο Τραμπ, απαντώντας, χαρακτήρισε τον πάπα «υπερβολικά φιλελεύθερο» και «αδύναμο απέναντι στο έγκλημα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε, παράλληλα, τον αδελφό του πάπα, Λούις, που ζει στη Φλόριντα και στηρίζει το κίνημα MAGA. Ο Τζον Πρέβοστ είναι ένας άλλος από τους μεγαλύτερους αδελφούς του πάπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Γάλλους για φερόμενη χρηματοδότηση της Χαμάς

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Γάλλους και τις οργανώσεις τους, κατηγορώντας τους ότι συγκέντρωναν, μέσω εράνων για Γάζα, πάνω από 2 εκατ. δολάρια που τελικά χρηματοδότησαν τη Χαμάς, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επικρίνει την αποφυλάκιση υπόπτων για σχέδιο επίθεσης σε βάση ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα άφηνε ελεύθερους τους πέντε Βρετανούς που συνελήφθησαν κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία, εκφράζοντας έκπληξη για την αποφυλάκισή τους. Για εμπλοκή του Ιράν, απάντησε πως είναι πιθανή.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συλληφθέντες στη βρετανική βάση του Φέρφορντ ήταν υπό έρευνα, λέει ο Τραμπ

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κοντά σε αμερικανική βάση στη Βρετανία ως ύποπτοι για τρομοκρατία και κατοχή εκρηκτικών. Ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδίαζαν μεγάλες ζημιές και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καιρό από τις αμερικανικές αρχές.