ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ

Νεκρός από πυρά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Ένας 25χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών εποίκων στο Ντέιρ Ντιμπουάν, Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το περιστατικό ερευνά ο ισραηλινός στρατός και ακολουθεί προηγούμενους θανάτους στην περιοχή.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, μία ημέρα μετά τον θάνατο δύο ακόμη Παλαιστινίων σε παρόμοιο περιστατικό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο 25χρονος Ατέφ Αουαουντέχ έχασε τη ζωή του στην κοινότητα Ντέιρ Ντιμπουάν, κοντά στη Ραμάλα. Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε πισώπλατα κατά την «επίθεση εποίκων» στο Ντέιρ Ντιμπουάν.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, το Γραφείο Τύπου της Παλαιστινιακής Αρχής υποστήριξε πως ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις κατοίκων του Ντέιρ Ντιμπουάν, δημοσιεύοντας εικόνες που δείχνουν δεκάδες άνδρες να βαδίζουν σε σειρά στον δρόμο.

Χθες, η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ανακοινώσει ότι δύο Παλαιστίνιοι, ένας 14χρονος και ένας 32χρονος, σκοτώθηκαν από πυρά εποίκων στην κοινότητα Αλ Μουγκαγίρ.

Κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη

Η βία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που ακολούθησε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.

Από τότε, τουλάχιστον 1.065 Παλαιστίνιοι – ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι – έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους, σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής που συγκέντρωσε το AFP.

Την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία, τουλάχιστον 46 Ισραηλινοί – στρατιώτες και άμαχοι – έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις Παλαιστινίων ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Η Ανσαραλά να τερματίσει τώρα απειλές και επιθέσεις στο Μπαμπ ελ Μάντεμπ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 ζητούν από τους Χούθι της Υεμένης να σταματήσουν άμεσα τις επιθέσεις κατά των θαλάσσιων μεταφορών και καλούν το Ιράν να πάψει να τους υποστηρίζει, προειδοποιώντας για κινδύνους στην παγκόσμια ασφάλεια.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Ένοπλοι κλείνουν πετρελαιαγωγό, πέφτει η παραγωγή

Ένοπλοι έκλεισαν τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το κοίτασμα Ας Σαράρα στη Λιβύη, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή. Η εθνική εταιρεία προειδοποιεί για πιθανή ανωτέρα βία αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός.
Σημαίες Κίνας και Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία προσφέρει στήριξη για τις ενεργειακές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας

Η Γαλλία δηλώνει έτοιμη να συνεισφέρει στην προστασία σαουδαραβικών πετρελαϊκών υποδομών με αυστηρά αμυντική προσέγγιση, χωρίς συμμετοχή σε σύγκρουση με τους Χούθι, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο σχέδιο απόφασης ΟΗΕ για Ορμούζ ετοιμάζει η Γαλλία

Η Γαλλία σχεδιάζει νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο στενό του Ορμούζ, επιδιώκοντας συνεργασία με ΗΠΑ και εταίρους. Προηγούμενη πρόταση είχε μπλοκαριστεί από Ρωσία και Κίνα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία δεσμεύεται για στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία κατά της Ανσαραλά

Ο Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα υποστηρίξει στρατιωτικά τη Σαουδική Αραβία με εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών που αναχαιτίζουν επιθέσεις των Χούθι, περιορίζοντας την υποστήριξη σε αμυντικές αποστολές.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία στηρίζει περιορισμό βέτο στο ΣΑ ΟΗΕ για μαζικά εγκλήματα

Η Βρετανία στηρίζει την πρόταση Γαλλίας και Μεξικού για περιορισμό του δικαιώματος βέτο των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε περιπτώσεις μαζικών εγκλημάτων. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται πλέον από 128 χώρες.