ΓΔ: 2478.38 0.64% Τζίρος: 182.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:37
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Βλέπει πιθανή απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων στη Λευκορωσία ο απεσταλμένος ΗΠΑ

Ο Τζον Κόουλ, απεσταλμένος των ΗΠΑ, είπε πως αναμένει απελευθέρωση κρατουμένων από τη Λευκορωσία τον επόμενο μήνα και συσχέτισε την πιθανή άρση κυρώσεων στο Μινσκ με αυτή την εξέλιξη.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Κόουλ δήλωσε ότι αναμένει να εξασφαλίσει την απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων από τη Λευκορωσία τον επόμενο μήνα, επισημαίνοντας πως η άρση περαιτέρω κυρώσεων στο Μινσκ παραμένει μια ρεαλιστική πιθανότητα εφόσον υπάρξει πρόοδος.

«Αναμένω ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε ορισμένους κρατούμενους τον επόμενο μήνα», ανέφερε ο Κόουλ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters. «Και θα επιστρέψω για να τι διευκολύνω αυτό τον επόμενο μήνα. Τίποτα το οριστικό, αλλά πιθανώς τον επόμενο μήνα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονήθηκε στη Πολωνία Ρώσος σκιτσογράφος επικριτής του Πούτιν

Ρώσος σκιτσογράφος και επικριτής του Πούτιν, ο Σεμιόν Σκρεπέτσκι, δολοφονήθηκε με πυροβολισμό στην Πολωνία. Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι, ενώ η πολωνική εισαγγελία διεξάγει σχετική έρευνα.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία Ρώσου σκιτσογράφου και επικριτή του Πούτιν στην Πολωνία

Ρώσος σκιτσογράφος και επικριτής του Πούτιν δολοφονήθηκε στην Πολωνία. Οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη δύο Λευκορώσων για το έγκλημα. Το θύμα, ο Ρόμπερτ Κουζοφκόφ, πυροβολήθηκε εξ επαφής στη Μπιάλα-Ποντλάσκα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοινώνει αποστολή 5.000 αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Truth Social ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν 5.000 στρατιωτικούς στην Πολωνία, επικαλούμενος τη σχέση του με τον πρόεδρο Ναβρότσκι. Δεν είναι σαφές εάν αυτό σχετίζεται με προηγούμενη, καθυστερημένη ανάπτυξη.