Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό και στη Ρώμη στις 7 και 8 Μαΐου.
Πηγές του Βατικανού επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αναφέροντας ότι ο Ρούμπιο θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον πάπα Λέοντα τον ΙΔ΄ και τον πρωθυπουργό του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, προγραμματίζονται συναντήσεις με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και τον υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.
Επιπλέον, θεωρείται πιθανό ο Αμερικανός αξιωματούχος να γίνει δεκτός από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, σε μια συνάντηση που θα έχει ιδιαίτερο διπλωματικό ενδιαφέρον.
Όπως επισημαίνεται, η επίσκεψη του αρχηγού της αμερικανικής διπλωματίας αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος που έχει προκύψει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Αγίας Έδρας σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Παράλληλα, εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια περιορισμού της διάστασης απόψεων με την ιταλική κυβέρνηση επί του ίδιου ζητήματος.