ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Επίσκεψη Μάρκο Ρούμπιο σε Βατικανό και Ρώμη στις 7-8 Μαΐου

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Βατικανό και Ρώμη στις 7-8 Μαΐου για συναντήσεις με τον Πάπα, τον καρδινάλιο Παρολίν και Ιταλούς αξιωματούχους, με στόχο την άμβλυνση διαφορών για τον πόλεμο στο Ιράν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό και στη Ρώμη στις 7 και 8 Μαΐου.

Πηγές του Βατικανού επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αναφέροντας ότι ο Ρούμπιο θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον πάπα Λέοντα τον ΙΔ΄ και τον πρωθυπουργό του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, προγραμματίζονται συναντήσεις με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και τον υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.

Επιπλέον, θεωρείται πιθανό ο Αμερικανός αξιωματούχος να γίνει δεκτός από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, σε μια συνάντηση που θα έχει ιδιαίτερο διπλωματικό ενδιαφέρον.

Όπως επισημαίνεται, η επίσκεψη του αρχηγού της αμερικανικής διπλωματίας αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος που έχει προκύψει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Αγίας Έδρας σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν. Παράλληλα, εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια περιορισμού της διάστασης απόψεων με την ιταλική κυβέρνηση επί του ίδιου ζητήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο νεκρές γυναίκες εξαιτίας της κακοκαιρίας

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας: μία από πνιγμό σε πλημμυρισμένη διάβαση στο Φριούλι και μία στην Τοσκάνη, όταν σπασμένο τζάμι από ανεμοστρόβιλο προκάλεσε θανάσιμη αιμορραγία.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Γυναίκα νεκρή σε ανισόπεδη διάβαση λόγω κακοκαιρίας

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει κεντρική και βόρεια Ιταλία, με πλημμύρες, κατολισθήσεις και μία γυναίκα νεκρή στη Φριούλι. Στη Λομβαρδία 45 άτομα εκκένωσαν τα σπίτια τους, ενώ αυξήθηκε η στάθμη ποταμών στην Τοσκάνη.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Από κοινού προστασία ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικογενειών»

Ο Β. Κικίλιας στη 9η Τριμερή Υπουργών Ναυτιλίας τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων, υπογραμμίζοντας τη σημασία κοινής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της οικονομίας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κικίλιας στην Κύπρο για την 9η Τριμερή Συνάντηση Ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας συμμετέχει στην 9η Τριμερή Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Μάλτας, με Ιταλία, στη Λεμεσό, όπου οι χώρες εξετάζουν ενίσχυση ναυτιλιακής συνεργασίας και σημαντικά θέματα αποανθρακοποίησης και EU ETS στη ναυτιλία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός ΥΠΑΜ: Στρατηγική σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας με τη νέα συμφωνία

Μετά τη συνάντηση Δένδια-Κροζέτο στη Ρώμη, ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την ενισχυμένη συνεργασία στους τομείς άμυνας και ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας κοινά συμφέροντα και ανάγκη προστασίας της Μεσογείου.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προτεραιότητα η συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας πέρα από φρεγάτες

Ελλάδα και Ιταλία υπέγραψαν στη Ρώμη διακρατική συμφωνία για την αγορά δύο φρεγατών τύπου FREMM αξίας 460 εκατ. ευρώ, παρουσία των υπουργών Άμυνας Δένδια και Κροσέτο, επιβεβαιώνοντας τη στενή αμυντική τους συνεργασία.