ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρόμπερτ Φίτσο πορτρέτο

Ο Φίτσο στη Μόσχα, αλλά εκτός παρέλασης για νίκη κατά των Ναζί

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα στις 9 Μαΐου και θα καταθέσει στεφάνι, αλλά δεν θα παραστεί στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, όπως ο ίδιος διευκρίνισε.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, όπου θα καταθέσει στεφάνι σε μνημείο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την απελευθέρωσή της από τον Κόκκινο Στρατό το 1945. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα παραστεί στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης.

Ο Φίτσο έκανε τη διευκρίνιση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά, επισημαίνοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, η ρωσική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους λίγους ηγέτες που θα παραστούν στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Δύο νεκροί σε μαχαιρώματα σε σχολείο της Στάσκοβ

Υπέκυψε στα τραύματά της η 13χρονη που είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη βόρεια Σλοβακία, αυξάνοντας τους νεκρούς σε δύο. Συλλυπητήρια εξέφρασε η πολιτική ηγεσία προς την οικογένεια της άτυχης μαθήτριας.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Σλοβακία: Νεκρή εκπαιδευτικός, δύο τραυματίες

Μαθητής επιτέθηκε σε σχολείο στη Στασκόβ Σλοβακίας, σκοτώνοντας 61χρονη καθηγήτρια. Μια 44χρονη καθηγήτρια και ένα παιδί τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Σλοβακικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Πλαφόν στα κέρδη των βενζινάδικων για αναχαίτιση τιμών καυσίμων

Η Σλοβακία επιβάλλει πλαφόν στα κέρδη των πρατηρίων καυσίμων από 1η Οκτωβρίου, μειώνει τους σιδηροδρομικούς φόρους και ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Φίτσο.
Ρόμπερτ Φίτσο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φίτσο: Η Ευρώπη απειλείται με πόλεμο όσο ποτέ άλλοτε

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας και τόνισε τη σημασία διατήρησης της ειρήνης, αναφέροντας ότι δεν θέλει εμπλοκή της χώρας σε σύγκρουση.
Σλοβακικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Δύο Λετονοί κι ένας Ουκρανός κατηγορούνται για σχέδιο εμπρησμού σε εργοστάσιο drones

Δύο Λετονοί και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν για σχέδιο εμπρηστικής επίθεσης σε εργοστάσιο ιπταμένων συστημάτων στην ανατολική Σλοβακία. Ένας Λετονός συνελήφθη στη Γερμανία, οι άλλοι δύο στη Σλοβακία, ανακοίνωσε η εισαγγελία.