Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε μία από τις πιο εκτεταμένες ουκρανικές επιθέσεις με drones από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως κατέρριψε συνολικά 556 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22:00 και 07:00 τοπική ώρα, με τις αντιαεροπορικές δυνάμεις να αναχαιτίζουν και να καταστρέφουν τα drones πάνω από 14 ρωσικές περιφέρειες, καθώς και πάνω από την προσαρτημένη Κριμαία, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα. Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Max.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Μόσχας, Αντρέι Βορομπιόφ, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα τραυματίστηκαν στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, ύστερα από ουκρανική επίθεση με drones. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανέφερε ότι στην ίδια την πόλη σημειώθηκε πλήγμα που προκάλεσε τον τραυματισμό δώδεκα ανθρώπων.
Η νέα αυτή επίθεση έρχεται τρεις ημέρες μετά τα φονικά ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων και στα οποία η ουκρανική πλευρά είχε δεσμευτεί να απαντήσει.