Φώτο: Shutterstock

Τοπικό lockdown στο Λέστερ εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Στην πόλη καταγράφηκαν πάνω από 650 κρούσματα μόλυνσης από τον κορoνοϊό το δεκαπενθήμερο ως τη 16η Ιουνίου και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει «όλες τις επιλογές.

Να θέσει σε καραντίνα την πόλη Λέστερ, καθώς καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε αυτή το τελευταίο διάστημα, εξετάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα The Sunday Times επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μελετά εάν και ποια νομοθετική ρύθμιση απαιτείται για την επιβολή lockdown στην πόλη αφού αποκαλύφθηκε ότι στη Λέστερ (περίπου 350.000 κάτοικοι) καταγράφηκαν πάνω από 650 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό το δεκαπενθήμερο ως τη 16η Ιουνίου, σύμφωνα με το κυριακάτικο φύλλο των Times.

Ο Χάνκοκ εξετάζει «όλες τις επιλογές» που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης της επιβολής τοπικής καραντίνας, εξηγεί η εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εξαιρούνται τελικά από την καραντίνα 14 ημερών οι Έλληνες επισκέπτες στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο αυτόν, στον οποίο περιλαμβάνονται συνολικά 59 χώρες. Εξαιρούνται από τη λίστα μεταξύ άλλων οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Πορτογαλία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν δοκιμές του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βραζιλία

Το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με το εργαστήριο AstraZeneca, θεωρείται ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα μεταξύ των σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως.
ΔΙΕΘΝΗ

Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βρετανία - Στα 40 δισ. λίρες ο δανεισμός σε επιχειρήσεις

Από τις 4 Ιουλίου, η πρόβλεψη για τήρηση απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί σε τήρηση απόστασης μεγαλύτερης του ενός μέτρου και η νέα αξιολόγηση για την απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί εντός της εβδομάδας.