ΓΔ: 2492.3 -0.63% Τζίρος: 74.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:35
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο

Ερντογάν: Κλείνει με διάταγμα το Πανεπιστήμιο Bilgi στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έκλεισε με προεδρικό διάταγμα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Bilgi στην Κωνσταντινούπολη, ανακαλώντας την άδειά του λόγω «ανεπαρκούς εκπαίδευσης», επηρεάζοντας 20.000 φοιτητές και κορυφαίους καθηγητές.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο του σημαντικού ιδιωτικού πανεπιστημίου Bilgi στην Κωνσταντινούπολη, με την έκδοση προεδρικού διατάγματος, εν μέσω του ακαδημαϊκού έτους.

Σύμφωνα με το διάταγμα του προέδρου της Τουρκίας, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Bilgi, το οποίο αριθμεί περίπου 20.000 τούρκους και διεθνείς φοιτητές, καθώς και κορυφαίους καθηγητές και ερευνητές.

Το διάταγμα του Ερντογάν επικαλείται νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει το κλείσιμο ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, «αν το επίπεδο εκπαίδευσης είναι ανεπαρκές».

Ήδη από πέρυσι, η τουρκική δικαιοσύνη είχε τοποθετήσει διοικητή επικεφαλής του Bilgi, το οποίο ιδρύθηκε το 1996, μετά από έρευνα κατά της εταιρείας που το διαχειρίζεται και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη.

Το Πανεπιστήμιο Bilgi, γνωστό για τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του, συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus και προσελκύει κάθε χρόνο ευρωπαίους και διεθνείς φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Έκκληση προς Τουρκία για σεβασμό κυριαρχίας των κρατών-μελών

Η Κάγια Κάλας ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθεωρήσει την επιχείρηση Aspides, τονίζοντας τη σημασία της για τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα ανέδειξε τον ρόλο της Τουρκίας

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία φιλοξένησε επιτυχημένα τη 36η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας τα υψηλά μέτρα ασφαλείας και ευχαριστώντας τους κατοίκους της Άγκυρας για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 1.000 εντάλματα σύλληψης λίγο πριν την επέτειο του πραξικοπήματος

Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη σχεδόν 1.000 ατόμων με φερόμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Από εξωτερική πολιτική Τσίπρα, μόνο η γραβάτα έμεινε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τα F-35, υπενθυμίζοντας τις εξοπλιστικές επιτυχίες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια και επισημαίνοντας τη διαφορά από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καταστροφή το να μη μιλάμε με την Τουρκία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διεμήνυσε ότι το casus belli δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τόνισε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, με ισχυρή θέση, ενίσχυση εξοπλισμών και ενεργό ρόλο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.