ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας

Τουλάχιστον 15 νεκροί από ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στην Ουκρανία

Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προκαλώντας τουλάχιστον 15 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά. Οι επιθέσεις ακολούθησαν ρωσικές προειδοποιήσεις για νέα πλήγματα μετά από πρόσφατο χτύπημα στο Λουχάνσκ.

Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν νωρίς σήμερα το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από ημέρες προειδοποιήσεων για ενδεχόμενη ευρεία επίθεση από τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζονται «συστηματικά πλήγματα» κατά στόχων στο Κίεβο, ως απάντηση σε επίθεση με drone εναντίον κοιτώνα μαθητών στην υπό ρωσική κατοχή επαρχία του Λουχάνσκ. Από την επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, ενώ η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλες εκρήξεις και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από πολυώροφα κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «μαζικά πλήγματα» σε θέσεις του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος σε όλη την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας, μεταξύ των οποίων και υπερηχητικούς πυραύλους. Όπως ανέφερε, οι επιθέσεις έγιναν «σε απάντηση σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στις επαρχίες του Κιέβου, της Ζαπορίζια, του Χαρκόβου και της Ντνιπροπετρόφσκ, ενώ πλήγματα δέχθηκαν και ενεργειακές υποδομές σε άλλες περιοχές της χώρας. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι οι στόχοι συνδέονται με τις ουκρανικές στρατιωτικές δραστηριότητες.

Στην πόλη Ντνίπρο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Χάνζα. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα πτώματα ενός οκτάχρονου αγοριού και μιας γυναίκας ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τετραώροφου κτιρίου που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Νωρίτερα, ο Χάνζα είχε δηλώσει ότι ένα αγόρι τριών ετών περιλαμβάνεται στα θύματα της επίθεσης, από την οποία τραυματίστηκαν συνολικά 37 άνθρωποι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στη Χερσώνα από ουκρανική επίθεση, λέει η Μόσχα

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από ουκρανική επίθεση με drone κοντά σε κατάστημα τροφίμων στο Ολέσκι, στη ρωσικά ελεγχόμενη περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με τον Μοσχοβίτη κυβερνήτη Βλαντίμιρ Σάλντο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε Ουκρανία και Ρωσία, νεκροί και στις δύο πλευρές

Τουλάχιστον έξι νεκροί στο Κίεβο και τρεις στη Ρωσία έπειτα από μαζικές επιδρομές με πυραύλους και drones. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εν μέσω διαφωνιών για τα ειρηνευτικά σχέδια και νέας συνεδρίασης της «Συμμαχίας των προθύμων».
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε Περμ και Μπέλγκοροντ από ουκρανική επίθεση με drones

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στις ρωσικές περιφέρειες Περμ και Μπέλγκοροντ, ενώ υπήρξαν ζημιές σε κατοικίες και καταρρίφθηκαν 27 drones, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση

Επίθεση με ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 νεκροί από ουκρανικά χτυπήματα με drones στη Ρωσία

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία, που έπληξαν αποθήκη της Ozon και βιομηχανική μονάδα στη Σαμάρα, προκαλώντας φωτιά και διακοπή λειτουργίας της αποθήκης.