ΓΔ: 2724.73 0.55% Τζίρος: 8.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:34:38
Γερμανικό Κοινοβούλιο

Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ επισκέπτεται τη Ρωσία, επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την επίσκεψη του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Ρωσία. Η Μόσχα τον καλωσορίζει, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν βρίσκεται ακόμη εκεί. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απορρίπτουν ρόλο διαμεσολαβητή του.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Προηγουμένως, τα ρωσικά κρατικά μέσα είχαν αναφέρει ότι ο Σρέντερ εντοπίστηκε στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία «καλωσορίζει την επίσκεψή του». Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Σρέντερ παραμένει στη χώρα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον Σρέντερ ως πιθανό εκπρόσωπο της Ευρώπης σε μελλοντικές συνομιλίες με τη Μόσχα για ζητήματα ασφάλειας της ευρωπαϊκής ηπείρου, πρόταση που απορρίφθηκε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η Ρωσία εξοπλίζεται υπερβολικά για τον πόλεμο κατά του Κιέβου

Ο Μπόρις Πιστόριους προειδοποίησε ότι η Ρωσία παράγει περισσότερα όπλα απ' όσα χρειάζεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενισχύοντας αποθέματα για μελλοντικές συγκρούσεις. Λιγότεροι πύραυλοι χρησιμοποιούνται στο ουκρανικό μέτωπο.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η επίθεση με drone φανερώνει άνευ προηγουμένου ρήξη με τη Μόσχα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, τόνισε ότι η απόπειρα επίθεσης με drone σε αεροδρόμιο δείχνει μια πρωτόγνωρη κρίση και κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία, προειδοποιώντας τη να μη συνεχίσει υβριδικές επιθέσεις.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία και Λονδίνο καλούν τους Ρώσους πρεσβευτές για το αεροδρόμιο Λειψίας

Η Πολωνία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Προηγήθηκε ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τη Γερμανία για ρωσική ευθύνη σε απόπειρα επίθεσης στο αεροδρόμιο της Λειψίας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.