ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Ευρωπαίοι σύμμαχοι Κιέβου εξετάζουν ρωσική συμμετοχή σε ειρηνευτικές συνομιλίες

Κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν με το Κίεβο τρόπους για να προωθηθούν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg. Συμμετέχουν Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το Reuters δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg News, η ομάδα των κορυφαίων Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας επεξεργάζεται σχέδια, σε συνεργασία με το Κίεβο, για την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο –τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης– συζητούν το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών με τη Μόσχα. Οι επαφές αυτές έχουν ήδη τεθεί υπόψη της ουκρανικής πλευράς.

Το πρακτορείο Reuters σημείωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή άμυνα σύμβολο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Η Ευρώπη αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης προς την Ουκρανία

Τη διαρκή και σημαντική υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας και πληροφοριών προέρχεται από Ευρωπαίους. Κάλεσμα στήριξης από Ολλανδό πρωθυπουργό.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα

Επτά νεκροί στην Ουκρανία μετά από ανταλλαγή πληγμάτων με τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα ανέφερε καταστροφή εκατοντάδων ουκρανικών drones και δύο τραυματίες από επίθεση drones, λίγες ώρες ύστερα από συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για τον πόλεμο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανταλλαγή πληγμάτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ

Νέα ανταλλαγή πυραυλικών και drone επιθέσεων σημειώθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με ζημιές σε υποδομές μετρό στο Κίεβο και περιορισμούς κυκλοφορίας, λίγο μετά τις διπλωματικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και επίθεση drones στη ρωσική Λίπετσκ

Νέοι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο, με τραυματίες και ζημιές. Στο Λίπετσκ της Ρωσίας τραυματίστηκε άνδρας από επίθεση drones. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το τέλος του πολέμου δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά ενημέρωση από τις ΗΠΑ για τις συνομιλίες Γουίτκοφ-Πούτιν

Η ΕΕ περιμένει από τις ΗΠΑ να την ενημερώσουν για τις συνομιλίες Γουίτκοφ-Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την επιστροφή της αμερικανικής αποστολής από τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πάουλα Πίνιο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα ξανά στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας

Νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις χτύπησαν τον ενεργειακό τομέα, το σιδηροδρομικό δίκτυο και κατοικίες στην Ουκρανία, προκαλώντας τουλάχιστον τέσσερις θανάτους, ενώ συνεχίζονται συναντήσεις ξένων αξιωματούχων με Ζελένσκι και Πούτιν.