Φώτο: Shutterstock

Ελλάδα και ΗΠΑ παραμένουν στη λίστα καραντίνας της Βρετανίας

Όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, οι Έλληνες δεν θα εξαιρεθούν από την καραντίνα, εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο Radio 4 του BBC, και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Επίσης, από τους κανόνες της καραντίνας δεν θα εξαιρεθούν ούτε οι επιβάτες που φθάνουν από τις ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», δήλωσε ο Σαπς

Η Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για έως και 75 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία ελπίζει σε βρετανική «διάσωση» της τουριστικής χρονιάς

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αξιολογεί διαφορετικά πλέον τους τουριστικούς προορισμούς μπορεί να αποτελέσει «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενίσχυση του τουρισμού στις Κανάριες Νήσους.