ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:34
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα

Η Κίνα ενισχύει το εμπόριο με Μαρόκο μέσω μηδενικών δασμών

Η CAETE πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο, ενισχύοντας τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα. Η πολιτική μηδενικών δασμών και η βαθύτερη συνεργασία δημιουργούν ευκαιρίες για εμπόριο, επενδύσεις και εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η China-Africa Economic and Trade Expo (CAETE), που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου, αναμένεται να ενισχύσει τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της αφρικανικής χώρας. Η πολιτική των μηδενικών δασμών που εφαρμόζει το Πεκίνο για τις χώρες της Αφρικής και η εμβάθυνση της βιομηχανικής συνεργασίας δημιουργούν νέες ευκαιρίες για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την ενσωμάτωση των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Η έκθεση οργανώθηκε στην Καζαμπλάνκα από τη γραμματεία της CAETE και το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου του Μαρόκο, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα εκτός Κίνας που διοργανώθηκε στην Αφρική από την επαρχία Χουνάν. Η διοργάνωση αυτή συνδέεται με την έναρξη εφαρμογής της πολιτικής μηδενικών δασμών για 53 αφρικανικές χώρες με τις οποίες η Κίνα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

Αναλυτές και επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η πολιτική μηδενικών δασμών θα ενισχύσει το διμερές εμπόριο και θα διευρύνει την πρόσβαση των αφρικανικών προϊόντων στην κινεζική αγορά, ενισχύοντας τη συνεργασία σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο προωθεί εμπόριο και επενδύσεις στη δυτική Κίνα με νέα συμβόλαια

Στην 8η Διεθνή Έκθεση Επενδύσεων και Εμπορίου της Δυτικής Κίνας στην Τσονγκτσίνγκ υπογράφηκαν 212 εμπορικά συμβόλαια αξίας 150 δισ. γιουάν, με επενδύσεις σε υλικά και ενέργεια, ενώ το θέμα αφορούσε τη νέα βιομηχανική παραγωγή.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-ΗΠΑ: Συμφωνία για πλήρη τήρηση των εμπορικών συμφωνιών

Κίνα και ΗΠΑ θα συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων εμπορικών συμφωνιών και θα ιδρύσουν συμβούλια για το εμπόριο και τις επενδύσεις, μετά τη συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τραμπ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπιστοσύνη Κίνας-ΗΠΑ στην αμοιβαία ωφέλεια των οικονομικών τους δεσμών

Παρά τη διεθνή αστάθεια, Κίνα και ΗΠΑ συνεχίζουν ρεαλιστική οικονομική συνεργασία. Αμερικανικές εταιρείες πρωταγωνιστούν στην China International Supply Chain Expo, κυρίως σε τομείς AI, ημιαγωγών και ιατρικής τεχνολογίας.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στα διεθνή χρηματιστήρια για τη συνάντηση Σι-Τραμπ

Οι διεθνείς αγορές καταγράφουν άνοδο λόγω αισιοδοξίας για τη συνάντηση Τραμπ-Σι. Το Παρίσι αυξήθηκε κατά 0,56%, η Φρανκφούρτη 1,23%, το Μιλάνο 0,77% και το Λονδίνο 0,31%. Στη Wall Street αναμένεται θετικό άνοιγμα.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Μαρκόπουλου με την κινεζική Γκουανγκάν για εμπορική ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική Γκουανγκάν, για ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προώθηση τοπικών προϊόντων και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις.
Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διαδικτυακή ενημέρωση για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου Χαϊνάν

Η πολυγλωσση διεθνής πύλη του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου Χαϊνάν τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου, προσφέροντας πληροφορίες και υπηρεσίες σε επτά γλώσσες για επενδύσεις, εργασία, διαμονή και τουρισμό στη Χαϊνάν.