ΓΔ: 2581.31 -0.86% Τζίρος: 43.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:38
Σημαία Τουρκίας και χάρτης

Τούρκοι καλλιτέχνες αρνούνται τα έργα τους στον Κιλιτσντάρογλου

Τούρκοι καλλιτέχνες, όπως ο Ζουλφού Λιβανελί, αντιδρούν στην απόφαση του Εφετείου Άγκυρας για το CHP και δηλώνουν ότι απαγορεύουν τη χρήση των έργων τους από την παρούσα ηγεσία του κόμματος.

Έντονες αντιδράσεις Τούρκων καλλιτεχνών προκαλεί η πολιτική και δικαστική εξέλιξη στο CHP, με σειρά γνωστών δημιουργών να δηλώνουν ότι απαγορεύουν τη χρήση των έργων τους σε πολιτικές δραστηριότητες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ζουλφού Λιβανελί, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει επικριτική στάση απέναντι στη δικαστική απόφαση, ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει τη χρήση των έργων του από την παρούσα ηγεσία του CHP, η οποία προέκυψε από την ακυρωτική απόφαση του Εφετείου Άγκυρας.

«Δεν δίνω άδεια στις συνθέσεις μου να χρησιμοποιούνται από την τωρινή ηγεσία του κεντρικού CHP», δήλωσε ο γνωστός Τούρκος καλλιτέχνης.

Ανάλογη στάση κράτησε και ο τραγουδοποιός Ονούρ Ακίν, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση των τραγουδιών του από πολιτικές εκδηλώσεις, προειδοποιώντας με νομικά μέτρα. Σε γραπτή δήλωσή του προς τον Κιλιτσντάρογλου ανέφερε:

«Δεν ήταν σωστό, κύριε Κιλιτσντάρογλου, δεν ήταν πρέπον. Όσοι σας χειροκροτούν βρίσκονται σε μια ιστορική πλάνη και αυτό που κάνετε δεν θα ξεχαστεί. Ζητώ τα τραγούδια μου, να μην χρησιμοποιούνται από τη διοίκησή σας, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά σας και την οποία δεν θεωρώ νόμιμη και να αφαιρεθούν από τις ψηφιακές πλατφόρμες σας. Αρκετά! Μην πληγώνετε αυτή τη χώρα, κύριοι. Εάν η χρήση των τραγουδιών μου συνεχιστεί, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Ο καλλιτέχνης Σουαβί δήλωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι δεν επιτρέπει τη χρήση των έργων του από τη νέα ηγεσία του CHP μετά τη δικαστική απόφαση, προειδοποιώντας επίσης για πιθανές νομικές ενέργειες.

Η Σελντά Μπαγτζάν ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπει τη χρήση της φωνής, των συνθέσεων και των ηχογραφήσεών της σε πολιτικές ή κομματικές δραστηριότητες, ενώ η Σαμπαχάτ Ακιράζ, η οποία είχε ταχθεί στο παρελθόν υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, προχώρησε σε αιχμηρή δήλωση κατά της νέας ηγεσίας.

«Δεν μπορεί να διοικείται το CHP από έναν αποικιακό κυβερνήτη, με ιμπεριαλιστικό ύφος. Θα φύγει όπως ήρθε».

Η οικογένεια του εκλιπόντος καλλιτέχνη Εντίπ Ακμπααράμ ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπει τη χρήση των έργων του σε πολιτικά πλαίσια, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν συνάδει με τις δημοκρατικές του αξίες.

Ο μουσικός Αλί Αλτάι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση τραγουδιού του στο παρελθόν, δηλώνοντας: «Ζητώ συγγνώμη από τον Ατατούρκ. Αποσύρω το τραγούδι μου “Δίκαιο-Νόμος-Δικαιοσύνη”».

Τέλος, ο μουσικός Καν Καζάζ ανέφερε: «Δεν έχω προς το παρόν αντίρρηση για τη χρήση της μουσικής μου στις καμπάνιες του Κιλιτσντάρογλου και της ομάδας του. Όμως στη συνέχεια θα διεκδικήσω δικαστικά το σύνολο της αποζημίωσης και θα τη δωρίσω στις καμπάνιες του Οζγκιούρ Οζέλ. Ας ξεκινήσει ο δρόμος της δικαιοσύνης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη με 95 χιλιοστά βροχής

Συνεχίζεται η ισχυρή κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη, με σοβαρές πλημμύρες σε δρόμους, σχολεία και μετρό. Καταγράφηκαν ζημιές σε υποδομές και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, χωρίς τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιμάμογλου: Πολιτικά υποκινούμενη η δίκη για τον αποκλεισμό μου

Ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση πως επιχειρεί να εξαλείψει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να αποδυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, με πολιτικά υποκινούμενη δίκη εναντίον του.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Κάλας: Καταδίκη Τουρκίας για τα παράνομα «θαλάσσια πάρκα»

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, επανέλαβε ότι όλα τα κράτη μέλη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, απαντώντας σε ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη για τις ενέργειες της Τουρκίας.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ξέπλυναν πλατεία με ξύδι μετά από κουρδική συγκέντρωση

Το DEM κατέθεσε μήνυση κατά στελέχους του YRP στη Μούγλα, καθώς διέταξε να καθαριστεί με ξύδι και σαπούνι η πλατεία μετά από εκδήλωση του DEM, προκαλώντας αντιδράσεις για ρατσιστική συμπεριφορά.
Τηλεοπτικός σταθμός στούντιο
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κρατικό έλεγχο 10 τουρκικά κανάλια τα τελευταία δύο χρόνια

Δέκα τουρκικά κανάλια έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του κρατικού TMSF τα τελευταία δύο χρόνια λόγω ερευνών για οικονομικά αδικήματα. Ανάμεσά τους και το αντιπολιτευόμενο Halk TV, με νέο διαχειριστή τον Ιμπραχίμ Πασαλί.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομικοί δεσμοί Μπάρακ με εταιρεία σε σχέδιο παράκαμψης του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τομ Μπάρακ φέρεται να έχει οικονομικούς δεσμούς με εταιρεία που συμμετέχει σε έργο πετρελαιαγωγού Ιράκ-Συρίας, παρακάμπτοντας τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προκαλώντας ερωτήματα δεοντολογίας.