ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Λούβρο Πυραμίδα νύχτα
Φώτο: Pixabay

Ξεπέρασαν τα 40 εκατ. οι ζημίες για το Μουσείο του Λούβρου 

Το γνωστό μουσείο του Παρισιού ξεκινά εκ νέου τη λειτουργία του τη Δευτέρα 6/7, ευελπιστώντας να καλύψεις μέρος των απωλειών από την πανδημία.

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες την Δευτέρα, αλλά με περιορισμούς εξαιτίας του κορονοϊού και με τμήματά του κλειστά για το κοινό.

Το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, όπου μεταξύ άλλων φιλοξενείται και η "Μόνα Λίζα", παρέμεινε κλειστό από τις 13 Μαρτίου γεγονός που οδήγησε σε "απώλειες εσόδων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ", όπως δήλωσε ο διευθυντής του Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ.

Ανάμεσα στους περισσότερους από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες του το 2018 σχεδόν τα τρία τέταρτα ήταν τουρίστες. "Χάσαμε το 80% του κοινού μας. Το 75% των επισκεπτών μας ήταν ξένοι", δήλωσε ο Μαρτίνεζ. "Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε 20% με 30% του αριθμού των επισκεπτών μας σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι--αναμένουμε μεταξύ 4.000 και 10.000 επισκέπτες καθημερινά το μέγιστο αυτό το καλοκαίρι", πρόσθεσε.

Οι επισκέπτες θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, δεν θα λειτουργούν το κυλικείο και το βεστιάριο και το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή μέσα στους χώρους του μουσείου.

Μπροστά από την "Μόνα Λίζα", όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι επισκέπτες για να βγάλουν σέλφι, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις στο δάπεδο για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Γαλλία συμμετέχει με 100 εκατ ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμο του Λούβρου που ανέρχεται σε 250 εκατ ευρώ και το μουσείο συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό, σύμφωνα με ειδικούς. Το 70% των δημόσιων χώρων του--45.000 τμ--θα ανοίξει για το κοινό.

'Επειτα από την επιτυχία της έκθεσης που φιλοξένησε για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, το Λούβρο ανακοίνωσε ότι οι δύο προγραμματισμένες εκθέσεις που ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

Το μουσείο είχε εικονική παρουσία στη διάρκεια της καραντίνας και, όπως ανακοίνωσε, σήμερα είναι το μουσείο με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram με πάνω από 4 εκατομμύρια ακολούθους.

Ο Μαρτίνεζ σχεδιάζει την ανακαίνισή του ενόψει του 2024 που το Παρίσι θα φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διώκονται πρώην πράκτορες για σχέδιο δολοφονίας κατασκόπου

Τέσσερις Γάλλοι στρατιωτικοί και πράκτορες, καθώς κι ένας πρώην έφεδρος, δικάζονται στο Παρίσι για απόπειρα δολοφονίας μιας συμβούλου επιχειρήσεων, η οποία εσφαλμένα θεωρήθηκε κατάσκοπος. Η DGSE αρνείται κάθε ευθύνη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση στην Αλγερία για το «Ουρί»

Ο συγγραφέας Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε στην Αλγερία σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή και πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων δηναρίων για το βιβλίο του «Ουρί», που είχε κερδίσει το βραβείο Γκονκούρ το 2024.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στρατιωτικές συνομιλίες για αποστολή ασφάλειας στο Ορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί συνάντηση με εκπροσώπους από 30 χώρες για τη διαμόρφωση αποστολής υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τη στήριξη κατάπαυσης του πυρός.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός κροκόδειλος βρέθηκε σε κανάλι του Ρουμπέ, τυλιγμένος σε υπνόσακο

Νεκρός κροκόδειλος, δεμένος με αλυσίδες και βαρίδια, εντοπίστηκε σε κανάλι του Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία από ψαρά. Το περίπου ενός μέτρου ερπετό παραδόθηκε στην Ένωση Προστασίας Ζώων. Βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο τυλιγμένο με αλυσίδες.
Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Πολωνία συνεργάζονται για νέο στρατιωτικό δορυφόρο

Γαλλία και Πολωνία θα συνεργαστούν για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για τον πολωνικό στρατό, ενισχύοντας τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.