Φώτο: Pixabay

Βρετανία: Επενδύει 9,3 εκατ. ευρώ στην έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην έρευνα θα συμμετάσχουν 10.000 άνθρωποι και ότι αυτής ηγούνται το πανεπιστήμιο του Λέστερ και νοσοκομεία της πόλης.

Η Βρετανία επενδύει 9,3 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα έρευνα για να εξεταστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Covid-19 στους ασθενείς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο νέος κοροναϊός, ο οποίος προκαλεί την Covid-19, έχει παρατηρηθεί ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία ορισμένων ασθενών πέραν των άμεσων προβλημάτων που προκαλεί στο αναπνευστικό, αλλά, με κάποιους άλλους ασθενείς να είναι ασυμπτωματικοί, η λειτουργία του ιού δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή.

«Καθώς συνεχίζουμε τη μάχη μας κατά της παγκόσμιας αυτής πανδημίας μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νόσος όχι μόνο άμεσα στην υγεία (του ασθενούς) αλλά και μακροπρόθεσμα, για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην έρευνα θα συμμετάσχουν 10.000 άνθρωποι και ότι αυτής ηγούνται το πανεπιστήμιο του Λέστερ και νοσοκομεία της πόλης.

Από τους ασθενείς θα ληφθούν δείγματα αίματος και ιστολογικά από τους πνεύμονες, ενώ οι ίδιοι θα υποβληθούν και σε προηγμένες απεικονιστικές εξετάσεις. Τα ευρήματα της έρευνας θα αξιολογηθούν για την ανάπτυξη νέων μορφών εξατομικευμένης θεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συμφωνία με φαρμακευτικές για αγορά 90 εκατ. δόσεων εμβολίων

Οι βρετανικές αρχές συμφώνησαν με τις εταιρείες Pfizer, BioNTech και Valneva, οι οποίες αναπτύσσουν δύο διαφορετικά εμβόλια, χωρίς, πάντως, να δημοσιοποιήσουν τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Πεπεισμένο το Λονδίνο ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε απόπειρα κλοπής έρευνας για το εμβόλιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς υποστήριξαν την Πέμπτη ότι Ρώσοι χάκερ, που δρουν «στο πλαίσιο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», εξαπέλυσαν επιθέσεις με σκοπό να κλέψουν την έρευνα για το εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματά η καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων στη Βρετανία

Ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ην. Βασιλείου.