ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα

Φορτηγό πλοίο έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα μετά από ρωσικό drone, ένας νεκρός

Ρωσικό drone χτύπησε το τουρκικό πλοίο Victress υπό παναμαϊκή σημαία, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με το ουκρανικό Π.Ν. Ένας 58χρονος Αιγύπτιος μάγειρας έχασε τη ζωή του από το πλήγμα, ανακοίνωσε ο Ολέκσι Κουλέμπα.

Ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τουρκικό φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου με την ονομασία Victress, το οποίο έπλεε υπό παναμαϊκή σημαία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Telegram. Από το πλήγμα προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ολέκσι Κουλέμπα, αναφέροντας ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

«Πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε πυρκαγιά σε πλοίο με παναμαϊκή σημαία. Ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε: πρόκειται για έναν μάγειρα ηλικίας 58 ετών, αιγυπτιακής υπηκοότητας», ανέφερε ο Κουλέμπα στο Telegram.

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό σημείωσε ότι το φορτηγό πλοίο Victress είχε εννεαμελές πλήρωμα, αποτελούμενο από υπηκόους της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Ινδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθερη διέλευση πλοίων στο Χορμούζ με συντονισμό με το Ναυτικό

Το Ιράν δηλώνει ότι πλοία μπορούν να διασχίζουν το Στενό του Χορμούζ μετά από συντονισμό με το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται ασφαλή διέλευση σε χώρες που απελαύνουν πρεσβευτές ΗΠΑ και Ισραήλ.
Πολεμικό πλοίο Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρπολητής»: Από παράδοση σε προηγμένο drone του Πολεμικού Ναυτικού

Το Πολεμικό Ναυτικό προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, επενδύοντας σε νέα τεχνολογία, εγχώρια καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε η χώρα να είναι ενεργός διαμορφωτής στις εξελίξεις.
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η άσκηση «Βροντή 2/26» του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο τέλος της

Η άσκηση «Βροντή /26» του Πολεμικού Ναυτικού διεξήχθη 8-9 Οκτωβρίου σε περιοχές του Σαρωνικού και του Μυρτώου, με στόχο την αξιολόγηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ανέλαβαν το πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε υπερδεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ, επισημαίνοντας ότι το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς η Τεχεράνη διεκδικεί τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής διόδου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο μετά από πλήγμα στο στενό του Ορμούζ

Δεξαμενόπλοιο δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα στο στενό του Ορμούζ και ξέσπασε φωτιά, με το πλήρωμα ασφαλές. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι περιβαλλοντικές συνέπειες, ενώ οι επιθέσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτρέπεται ξανά ο απόπλους του «Δωδεκάνησος Εξπρές» προς Τήλο

Άρθηκε η απαγόρευση απόπλου στο ταχύπλοο «Δωδεκάνησος Εξπρές» από το λιμάνι της Τήλου, αφού δόθηκε στο πλήρωμα 14ωρη ανάπαυση, όπως προβλέπεται. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί λόγω παραβάσεων στο ωράριο εργασίας του πληρώματος.