Φωτο shutterstock

ΗΠΑ: Στα 1,31 εκατ. μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας

Χαμηλότερα τόσο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 1,375 εκατ. όσο και από το μέγεθος της προηγούμενης εβδομάδας που διαμορφώθηκε στα 1,413 εκατ. αιτήσεις. 

Στα 1,314 εκατ. υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα έως τις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, χαμηλότερα τόσο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 1,375 εκατ. όσο και από το μέγεθος της προηγούμενης εβδομάδας που διαμορφώθηκε στα 1,413 εκατ. αιτήσεις. 

Παρά τη θετική έκπληξη, τα στοιχεία συνεχίζουν να αναδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη και δύσκολη ανάκαμψη από την πανδημία του Covid-19.

Πρόκειται για την 16η διαδοχική εβδομάδα όπου οι αιτήσεις διατηρούνται πάνω από το επίπεδο του 1 εκατ., αλλά η 14η που μειώνονται. Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας σημειώνουν σταδιακά μείωση από το ιστορικό υψηλό των 6,86 εκατ. στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο ο ρυθμός είναι αδύναμος. 

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στα 18,062 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 27 Ιουνίου, από τα 18,76 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση - έκπληξη στις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, πτώση της ανεργίας στο 11,1%

Η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας σηματοδότησε μεγάλο άλμα από την αύξηση των 2,7 εκατ. θέσεων του Μαΐου, ενώ το μέγεθος του Ιουνίου αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε μηνιαίο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ. 
ΔΙΕΘΝΗ

Στο 16% μπορεί να εκτοξευθεί η ανεργία στις ΗΠΑ

Η αναστολή της λειτουργίας του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας των ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας προκαλεί σοκ ιστορικών διαστάσεων, το οποίο ενδέχεται να ωθήσει την ανεργία να φθάσει το 16% ή και ακόμη υψηλότερα.