ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αεροπλάνο στον ουρανό
Φώτο: Shutterstock

Πεκίνο: Αυτοκτονικές τάσεις φέρεται να είχε ο πιλότος του αεροσκάφους

Ο πιλότος του μικρού τουριστικού αεροσκάφους που συνετρίβη στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου και σκοτώθηκε, είχε αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τις αρχές. Το δυστύχημα προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ατόμων την περασμένη εβδομάδα.

Ο πιλότος ενός μικρού τουριστικού αεροσκάφους που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στον υψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου, προκαλώντας τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, φέρεται να είχε αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, λίγο πριν από τις 18:00, στον πύργο Citic, ύψους 528 μέτρων, στην επιχειρηματική συνοικία της κινεζικής πρωτεύουσας, κοντά στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης CCTV.

Το περιστατικό προκάλεσε σοκ στους κατοίκους και στους εργαζομένους της περιοχής, καθώς το Πεκίνο είναι γνωστό για τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο ουρανοξύστης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των επτά χιλιομέτρων από την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκονται συνήθως υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι.

Ο πιλότος, 66 ετών, γεννημένος στο Πεκίνο και διαζευγμένος, ζούσε μόνος και «υπέφερε από καιρό από αϋπνία και άγχος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της επαρχίας Τσαογιάνγκ, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Το προσωπικό του ημερολόγιο περιελάμβανε αρκετές σημειώσεις όπου αναφερόταν στην πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο άνδρας είχε λάβει δίπλωμα πιλότου αθλητικού αεροσκάφους το 2021 και άδεια πιλότου ιδιωτικού αεροσκάφους το 2024. Την ημέρα του δυστυχήματος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Πινγκού, προαστίου του Πεκίνου, αλλά «εγκατέλειψε την καθορισμένη ζώνη πτήσης» και «σταμάτησε κάθε επικοινωνία» προτού προσκρούσει στον ουρανοξύστη.

Ο πύργος Citic, κατασκευασμένος από γυαλί και χάλυβα, δεσπόζει στην επιχειρηματική συνοικία του Πεκίνου και διαθέτει 108 επίπεδα πάνω από το έδαφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ειδικοί ζητούν ίσες ευκαιρίες μάθησης με τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

Στη διάσκεψη Global Smart Education Conference 2026, ειδικοί τόνισαν πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να εξασφαλίζει ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας το ψηφιακό χάσμα και τις διαφορετικές ανάγκες κάθε χώρας.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στόχος η ώθηση της εσωτερικής κατανάλωσης με στήριξη νοικοκυριών

Η Κίνα ενισχύει τη δημοσιονομική της πολιτική για να αυξήσει την εσωτερική κατανάλωση, διαθέτοντας φέτος 187,5 δισ. γιουάν σε προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων και λαμβάνοντας συντονισμένα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν λύνουν τη σύγκρουση με Ιράν

Το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν λύνουν τα προβλήματα, καλώντας σε υπεύθυνες ενέργειες και πολιτική λύση για το Ιράν. Τόνισε επίσης ότι αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις χωρίς έγκριση ΟΗΕ.