Φώτο: Shutterstock

Οι Metallica ιδρύουν fund και αγοράζουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών

Το διάσημο συγκρότημα που έχει κερδίσει στα 40 χρόνια καριέρας πάνω 1,4 δισ. δολάρια, μαζί με άλλους επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν το εγχείρημα με κεφάλαια 300 με 350 εκατ. δολαρίων.

Οι Metallica και ο μάνατζερ τους Cliff Burnstein μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τραπεζίτη της Morgan Stanley, Paul Donahue, ίδρυσαν εταιρεία η οποία θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων δημιουργών.

Σύμφωνα με το Variety η εταιρεία θα ονομάζεται Worldwired Music IP Fund και τα αρχικά της κεφάλαια θα είναι μεταξύ των 300 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει καταλόγους τραγουδιών ως μέρος του χαρτοφυλακίου του, το οποίο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Variety, πιθανότατα δεν θα περιορίζεται μόνο σε κλασικούς καταλόγους της ροκ βιομηχανίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Variety, οι εκπρόσωποι της μπάντας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση.

Το νέο αυτό εγχείρημα έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημιουργία της εταιρείας Hipgnosis Songs, που το προηγούμενο διάστημα έχει ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για αγορά μουσικών καταλόγων από καλλιτέχνες όπως οι Timbaland, Dave Stewart, The-Dream, the Chainsmokers και πολλούς άλλους. Η Hipgnosis δημιουργήθηκε από τον πρώην μάνατζερ των Elton John / Beyonce / Iron Maiden, Merck Mercuriades.

Οι Metallica είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα των τελευταίων 40 χρόνων, και είναι επίσης ένα από τα πιο οικονομικά επιτυχημένα. Σύμφωνα με της μετρήσεις της Pollstar που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συγκρότημα έχει πουλήσει συνολικά 22,1 εκατομμύρια εισιτήρια και τα έσοδα από τις εμφανίσεις του φτάνουν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1982, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις δίσκων και των άλλων δραστηριοτήτων της μπάντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Άντεξαν τον οικονομικό αντίκτυπο του κοροναϊού οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης

Οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης άντεξαν τον αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού με τη δραστηριότητα τους να αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών όμως υπάρχουν ενδείξεις που έρχονται σοβαρά προβλήματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε Σαουδ. Αραβία και ΗΑΕ ο πρωθυπουργός για προσέλκυση επενδύσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στην αραβική χερσόνησο με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων καθώς στη κυβέρνηση βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με Σαουδ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.