ΓΔ: 2576.29 0.67% Τζίρος: 69.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:37
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για ενεργειακές συμφωνίες

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αλί αλ Ζαΐντι θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Ουάσινγκτον με επίσημη αποστολή, όπου θα υπογραφούν μνημόνια συνεργασίας με έμφαση στον τομέα του πετρελαίου και την προσέλκυση αμερικανικών εταιρειών.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αλί αλ Ζαΐντι θα επισκεφθεί τη Δευτέρα την Ουάσινγκτον, επικεφαλής επίσημης κυβερνητικής αντιπροσωπείας, ύστερα από επίσημη πρόσκληση, όπως ανακοίνωσε ο Χαϊντέρ αλ Αμπουντί, εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο αλ Αμπουντί δήλωσε ότι «οι συμφωνίες που αναμένεται να υπογραφούν θα περιλαμβάνουν αρκετά μνημόνια κατανόησης στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου». Όπως τόνισε, το Ιράκ προετοιμάζεται να προσελκύσει πολλές αμερικανικές εταιρείες, με στόχο να ενισχυθεί η θετική δυναμική για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στον τομέα του πετρελαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιθανές νέες άδειες γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα λέει ο Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ τόνισε πως θα ακολουθήσει «πραγματιστική» στάση σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, απαντώντας στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για νέες άδειες γεωτρήσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε νέο CEO της Naftogaz τον Σέργκιι Φεντορένκο

Ο Σέργκιι Φεντορένκο, εμπορικός διευθυντής της Naftogaz, ορίζεται νέος διευθύνων σύμβουλος στη θέση του Κορέτσκι, όπως ανακοίνωσε ο Β. Ζελένσκι. Ο Φεντορένκο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα ενέργειας της Ουκρανίας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Ενεργειακό κόστος και στήριξη νοικοκυριών στο επίκεντρο της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προανήγγειλε κοινές προμήθειες ενέργειας, στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επενδύσεις στα ευρωπαϊκά δίκτυα για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Επιτροπή ΕΕ: Σκέψεις για αναβολή κανόνων μεθανίου λόγω ενεργειακής κρίσης

Η Κομισιόν εξετάζει να αναβάλει για ένα έτος την εφαρμογή των ευρωπαϊκών μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου στις εισαγωγές πετρελαίου και αερίου, λόγω κρίσης στις αγορές ενέργειας και ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

TotalEnergies: Επένδυση 10 δισ. στην Αργεντινή – Συνάντηση Μακρόν-Μιλέι

Η TotalEnergies θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στην Αργεντινή σε τρία υπάρχοντα έργα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πουγιανέ ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επισκέπτεται το Παρίσι για ενίσχυση διμερών σχέσεων.
Νταν Γιόργκενσεν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Εξετάζονται νέα μέτρα για μείωση τιμής καυσίμων πριν τον χειμώνα

Η ΕΕ δεν αναμένει προβλήματα τροφοδοσίας τον φετινό χειμώνα, αλλά προειδοποιεί για πολύ υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος για τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία.