ΓΔ: 902.21 0.01% Τζίρος: 13.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και τα έσοδα της Goldman Sachs

Η εξάρτηση της τράπεζας από τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική απέδωσε εν μέσω της αναταραχής που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο η Goldman Sachs, καθώς η εξάρτησή της από τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική απέδωσε εν μέσω της αναταραχής που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 2,42 δισ. δολαρίων ή 6,26 δολάρια ανά μετοχή, συνθλίβοντας την εκτίμηση των αναλυτών (από την Refinitiv) για 3,78 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και ανήλθαν στα 13,3 δισ. δολάρια, με ώθηση από τις ισχυρές αποδόσεις στον συλλακτικό όγκο και το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

«Η ισχυρή οικονομική μας απόδοση στα franchise των πελατών μας δείχνει τα εγγενή οφέλη του διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μας μοντέλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβιντ Σόλομον. «Η αναταραχή που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες ενισχύει μόνο τη δέσμευσή μας στη στρατηγική που περιγράψαμε νωρίτερα φέτος στους επενδυτές. Ενώ το οικονομικό outlook παραμένει αβέβαιο, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η επιλογή για πελάτες σε όλο τον κόσμο που θέλουν να αναμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους και να ανοικοδομήσουν μια πιο ανθεκτική οικονομία». 

Επίσης, η εταιρεία θα διαθέσει επιπλέον 1,59 δισ. δολάρια για πιθανές πιστωτικές απώλειες λόγω του κορονοϊού.

Η μετοχή της Goldman ενισχύθηκε 3,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ έχει χασει 7% φέτος (μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ