ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
Εικόνα από καταστροφική δασική πυρκαγιά με φλόγες και καπνό πάνω από το δάσος.

Σύλληψη αγρότη υπόπτου για τη φωτιά στην Άβιλα, Ισπανία

Συνελήφθη άνδρας ως ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Άβιλα, που κατέκαψε 90.000 στρέμματα. Φέρεται να χρησιμοποίησε αγροτικό μηχάνημα σε απαγορευμένη ζώνη. Ένας ακόμη άνδρας ερευνάται για το ίδιο περιστατικό.

Πυρκαγιά στην Άβιλα έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, κατακαίγοντας 90.000 στρέμματα στην περιφέρεια της Καστίλης-Λεόν, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Σύμφωνα με την ισπανική Πολιτοφυλακή, ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε αγροτικό μηχάνημα σε περιοχή όπου «απαγορεύονταν πλήρως» οι αγροτικές εργασίες.

Παράλληλα, η Πολιτοφυλακή ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ότι ερευνάται και δεύτερος άνδρας για την ίδια υπόθεση.

Οι δύο ύποπτοι πιστεύεται ότι «προκάλεσαν σπίθες χρησιμοποιώντας αυτό το μηχάνημα», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Η Δεξιά και η Ακροδεξιά προηγούνται ενόψει εκλογών σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Το Λαϊκό Κόμμα και το Vox φαίνεται να εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Ισπανία, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις. Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν από τον Πέδρο Σάντσεθ μετά την απόρριψη κυβερνητικών προτάσεων για τη στεγαστική κρίση.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση υπερφορολογεί για πλεονάσματα χωρίς αντίκρισμα

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε τις ισπανικές εκλογές, κατακρίνοντας Δεξιά-Ακροδεξιά για απόρριψη μέτρων προστασίας στέγης. Κάλεσε ΠΑΣΟΚ-ΕΛΑΣ να αλλάξουν στάση και κατήγγειλε την υπερφορολόγηση για υπερπλεονάσματα.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Σακίρα και Πικέ στο δικαστήριο Βαρκελώνης για την επιμέλεια των παιδιών

Η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ συναντήθηκαν σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για να επανεξετάσουν τους όρους επικοινωνίας με τους γιους τους, καθώς η Σακίρα ζητά να περιοριστούν τα ταξίδια των παιδιών ανάμεσα σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανικό Υπουργικό ενέκρινε νέα διατάγματα στέγασης μετά την απόρριψη

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε δύο νέα διατάγματα για την κρίση στέγασης, μετά την απόρριψη παρόμοιων μέτρων. Τα διατάγματα θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή στη βουλή, ενόψει πρόωρων εκλογών τον Νοέμβριο.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγάλο στοίχημα του Πέδρο Σάντσεθ

Ο Πέδρο Σάντσεθ προκήρυξε εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου, προσπαθώντας να μετατοπίσει τη συζήτηση σε κοινωνικά θέματα μετά από κοινοβουλευτική ήττα για το στεγαστικό και σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν το κυβερνών κόμμα και το περιβάλλον του.