ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βερολίνο: Πρώτη απέλαση Αφγανού χωρίς ποινικό μητρώο από το 2021

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν, η Γερμανία απέλασε Αφγανό χωρίς ποινικό μητρώο, όταν απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου του. Είχε βρεθεί παράνομα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και επέστρεψε πριν απελαθεί στο Αφγανιστάν.

Γερμανία απέλαση Αφγανός: Η Γερμανία προχώρησε στην απέλαση ενός Αφγανού υπηκόου χωρίς ποινικό μητρώο, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Όπως ανέφερε ο Ντόμπριντ, ο συγκεκριμένος άνδρας κρίθηκε υπόχρεος σε απέλαση καθώς είχε εξαντλήσει όλες τις διαδικασίες αίτησης ασύλου.

Είχε επιχειρήσει να εγκατασταθεί σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ωστόσο εντοπίστηκε ότι διέμενε εκεί παράνομα. Μετά την επιστροφή του στη Γερμανία, απελάθηκε στο Αφγανιστάν.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν ένας από τους 31 Αφγανούς που απελάθηκαν αεροπορικώς την ίδια ημέρα, με τους υπόλοιπους 30 να έχουν ποινικές καταδίκες.

Οι απελάσεις προς το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν το 2021 συνεχίζουν να προκαλούν έντονες συζητήσεις, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μεταχείριση των απελαθέντων.

Από την επανέναρξη των απελάσεων προς το Αφγανιστάν το 2024, η Γερμανία έχει απελάσει πάνω από 200 άτομα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά την απέλασή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο δέχεται τεχνική αποστολή Ταλιμπάν για απελάσεις

Η Γερμανία επέτρεψε τεχνική αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν για να ενισχύσει την υποστήριξη στις αφγανικές πρεσβείες και να επιταχύνει τις απελάσεις Αφγανών, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή αφορά μόνο τεχνικά ζητήματα.
Έκρηξη στο αεροδρόμιο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν στέλνουν ομάδα στη Γερμανία για ενίσχυση απελάσεων στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν έστειλαν επιπλέον προσωπικό σε διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία για να διευκολυνθεί η έκδοση εγγράφων και να αυξηθούν οι επαναπατρισμοί Αφγανών, μετά από συμφωνία με τις γερμανικές αρχές.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βόννη: Παραίτηση όλων των υπαλλήλων του αφγανικού προξενείου λόγω Ταλιμπάν

Το προσωπικό του αφγανικού προξενείου στη Βόννη παραιτήθηκε, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση της Γερμανίας να δεχτεί δύο διπλωμάτες των Ταλιμπάν. Οι απελάσεις Αφγανών εγκληματιών επανεκκίνησαν τον Αύγουστο του 2024.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Πιστόριους με Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο την Τρίτη

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους θα συναντηθεί την Τρίτη στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του, ξεκινώντας την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Η τελευταία του επίσκεψη εκεί ήταν το 2025.
Πύλη του Βρανδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδήλωση στο Βερολίνο ενάντια στο AfD στη Γερμανία

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διαμαρτυρόμενοι κατά της AfD μετά το εκλογικό της αποτέλεσμα στη Σαξονία-Άνχαλτ. Η Αστυνομία μίλησε για 5.000, ενώ οι διοργανωτές για 14.000 συμμετέχοντες.
ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα κλείνει το γερμανικό προξενείο και το Ινστιτούτο Γκαίτε

Η Ρωσία κλείνει το γερμανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, απαντώντας στο κλείσιμο ρωσικών διπλωματικών γραφείων στη Γερμανία. Η απόφαση ισχύει μέχρι 18 Σεπτεμβρίου, μετά από ένταση λόγω κατηγοριών για επίθεση με drone.