Τραγικές διαστάσεις έλαβε η προσπάθεια μεταναστών να περάσουν στη Θέουτα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης στον θύλακα, πενήντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί περαιτέρω.
Μέχρι στιγμής, οι ισπανικές αρχές έχουν ανασύρει 57 πτώματα. Δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα θύματα στην πλευρά του Μαρόκου. Σύμφωνα με τις αρχές, ορισμένοι μετανάστες πνίγηκαν, ενώ άλλοι ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθειά τους να σκαρφαλώσουν στον κυματοθραύστη που προστατεύει τον συνοριακό φράχτη της Θέουτα.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν το πλήθος στις πύλες της Θέουτα με γκλομπ, δακρυγ