ΓΔ: 2698.03 -1.47% Τζίρος: 193.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:27:40
Τιμή πετρελαίου διακύμανση

Στα όρια των 90 δολαρίων το πετρέλαιο λόγω εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Το πετρέλαιο αγγίζει τα 90 δολάρια το βαρέλι λόγω φόβων για παρατεταμένο αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, καθώς Ιράν και ΗΠΑ παραμένουν σε αδιέξοδο.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά ανησυχεί για ενδεχόμενη παράταση του αποκλεισμού στα Στενά του Ορμούζ, λόγω των ασύμβατων απαιτήσεων που διατυπώνουν το Ιράν και οι ΗΠΑ και συνεχίζουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Το Brent ανέβηκε κατά 2,55% στα 89,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI κατέγραψε άνοδο 2,91% στα 84,52 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε αγγίξει τα 90,02 δολάρια, ξεπερνώντας το όριο των 90 δολαρίων.

Η ανοδική τάση στις τιμές είχε ήδη διαφανεί από τη Δευτέρα, καθώς οι όροι που θέτει η Τεχεράνη για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ – ενός στρατηγικού θαλάσσιου διαύλου για το παγκόσμιο εμπόριο υδρογονανθράκων – θεωρούνται δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί από τις ΗΠΑ.

Το Ιράν "απαιτεί αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη τους πέντε μήνες στρατιωτικής σύγκρουσης", ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας: "Όμως είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα γιατί, με τον ίδιο τρόπο, ζητώ κι εγώ αποζημιώσεις από το Ιράν, για όλους τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν" σε σχετικές επιθέσεις και "συγκρούσεις", συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών όσων σκοτώθηκαν στο USS Cole.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές Φρουρών Επανάστασης με επιθέσεις σε ενέργεια μετά Τραμπ

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Γαλιμπάφ προειδοποίησε για επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές αν παραμείνουν μπλοκαρισμένες οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, απαντώντας στις απειλές του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι ΗΠΑ να αποδεχθούν το ιρανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν παρέδωσε στις ΗΠΑ σχέδιο 7 ημερών για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, απαιτώντας την άρση αποκλεισμών. Η Τεχεράνη δεν διαπραγματεύεται για το πυρηνικό της πρόγραμμα, αναμένοντας ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν ζητά «απεγνωσμένα» συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν επιδιώκει συμφωνία με τις ΗΠΑ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλωματικής λύσης, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή και ανεβαίνουν οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο ανεφοδιασμό πετρελαίου.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Το πετρέλαιο αγγίζει τα 100 δολάρια λόγω νέας έντασης στη Μ. Ανατολή

Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται με αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικά δεξαμενόπλοια. Το Brent αυξήθηκε 1,49% στα 99,38 δολάρια, ενώ το WTI 1,59% στα 94,51 δολάρια.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Σκέψεις για συμμετοχή σε αποστολή ασφαλείας στο Ορμούζ

Η Νότια Κορέα εξετάζει συμμετοχή σε στρατιωτική επιχείρηση στο στενό του Ορμούζ, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την άμυνά της έναντι της Βόρειας Κορέας. Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
άνοδος τιμών πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η τιμή πετρελαίου αυξήθηκε 5% λόγω νέων επιθέσεων στο Ιράν

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σημαντικά μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και τις απειλές Τραμπ, με το WTI να ξεπερνά τα 90 δολάρια και το Brent να αγγίζει τα 94,56 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο.