ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο

Ερντογάν: Νέοι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε, στη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο στη Μπισκέκ, ότι Τουρκία και Ρωσία θα συνεργαστούν για την κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας μετά το Ακούγιου.

Σε νέες κινήσεις για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνεργασία με τη Ρωσία προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στα σχέδια αυτά λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί (με τη Ρωσία), θα προχωρήσουμε επίσης στην υλοποίηση ορισμένων νέων σταθμών μετά την έναρξη λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου». Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία-ΗΠΑ: Έρχονται σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες, πέρα από τη συμφωνία για το ντίζελ, με επίκεντρο τη δημιουργία κέντρων δεδομένων που ίσως χρησιμοποιούν ρωσική πυρηνική ενέργεια, σύμφωνα με τον Κιρίλ Ντμίτριεφ.
Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rosatom: Πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου Τουρκίας έως τέλος 2024

Η Rosatom ανακοίνωσε πως αναμένει την πρώτη αυτοσυντηρούμενη πυρηνική αντίδραση στον σταθμό Άκουγιου πριν το τέλος του έτους. Το έργο των 20 δισ. δολαρίων έχει καθυστερήσει και η λειτουργία του μετατίθεται πέραν του 2025.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ελπίζω να παραμείνουν ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ για τη ναυτιλία

Ο Πούτιν εξέφρασε ελπίδα ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοιχτά και πως οι κυρώσεις στο Ιράν θα λήξουν, επισημαίνοντας ότι η ρωσική πρόταση για παραλαβή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν είναι ακόμη σε ισχύ.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν-Πούτιν: Συμφωνία για νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Κιργιστάν

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεση για νέους πυρηνικούς σταθμούς στην Τουρκία, μετά το Άκουγιου, στη συνάντησή του με Πούτιν στο Μπισκέκ, υπογραμμίζοντας τη στενή ενεργειακή, αγροτική και τουριστική συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μηνύματα Πεζεσκιάν στις ΗΠΑ και τετ α τετ Πούτιν με Ερντογάν

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Μπισκέκ βρίσκονται οι εξελίξεις στις σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενίσχυση της συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας.
Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συνεχίζονται οι επαφές με ΗΠΑ, δηλώνει ο απεσταλμένος του Πούτιν

Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για ενέργεια και οικονομία συνεχίζονται, δήλωσε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, τονίζοντας πως υπήρξε πρόσφατη επικοινωνία με Αμερικανούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο του Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.