Έντονες ταραχές σημειώθηκαν το βράδυ στα Τίρανα, καθώς διαδηλωτές συγκρούστηκαν με Αλβανούς αστυνομικούς, διαμαρτυρόμενοι για το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ στη χώρα. Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αποκλείσουν τους βουλευτές εντός του κτιρίου της Βουλής.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο και προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, την ώρα που οι βουλευτές αποχωρούσαν από το κτίριο.
Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν αυγά, ντομάτες και μπουκάλια προς τα οχήματα των βουλευτών που περνούσαν από τον διάδρομο που είχε ανοίξει η αστυνομία.
Η αστυνομία δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό προσαγωγών, ωστόσο διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν αργότερα σε αστυνομικό τμήμα για να ζητήσουν «την απελευθέρωση των πολιτών» έκαναν λόγο για περίπου 20 συλλήψεις.
Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η 101η ημέρα διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο φιλόδοξο τουριστικό έργο της οικογένειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και να ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, μετά την έναρξη προπαρασκευαστικών εργασιών σε προστατευόμενη ζώνη στην περιοχή του Ζβέρνετς. Οι διαδηλωτές, κρατώντας αλβανικές σημαίες και χάρτινα ροζ φλαμίνγκο – το σύμβολο του κινήματός τους – ζητούν επίσης την ακύρωση του νόμου για τις προστατευόμενες περιοχές, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί τους επενδυτές.