Φώτο: Shutterstock

Καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από Λουξεμβούργο επέβαλε η Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη 846 νέα κρούσματα της COVID-19, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα.

Καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες από το Λουξεμβούργο

Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας. «Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Λουξεμβούργο», ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα και θα τεθούν σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συμφωνία με φαρμακευτικές για αγορά 90 εκατ. δόσεων εμβολίων

Οι βρετανικές αρχές συμφώνησαν με τις εταιρείες Pfizer, BioNTech και Valneva, οι οποίες αναπτύσσουν δύο διαφορετικά εμβόλια, χωρίς, πάντως, να δημοσιοποιήσουν τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Πεπεισμένο το Λονδίνο ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε απόπειρα κλοπής έρευνας για το εμβόλιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς υποστήριξαν την Πέμπτη ότι Ρώσοι χάκερ, που δρουν «στο πλαίσιο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», εξαπέλυσαν επιθέσεις με σκοπό να κλέψουν την έρευνα για το εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματά η καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων στη Βρετανία

Ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με άλλες περιοχές του Ην. Βασιλείου.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Τζόνσον: Θα αργήσει η Βρετανία να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα σταματήσει να προτρέπει τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι τους και θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους εργοδότες για την τηλεργασία.