Έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Σουηδίας δήλωσε η επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών, μετά τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, χωρίς να προκύψει σαφής νικητής.
Η Μαγκνταλένα Άντερσον, απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της, τόνισε: «Εμείς, οι σοσιαλδημοκράτες, είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας (...) προς το παρόν, είμαστε μπροστά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η Σουηδία θα έχει νέα κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τη σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, τα κόμματα της συμμαχίας της αριστεράς υπό τους σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 49,4% των ψήφων και 175 έδρες στο κοινοβούλιο.
Την ίδια στιγμή, η συμμαχία της δεξιάς και της ακροδεξιάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από το 2022, λαμβάνει το 49,1% και 174 έδρες.