ΓΔ: 2658.63 -0.14% Τζίρος: 415.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:38
Συντριβή αεροσκάφους Φιλαδέλφεια
φώτο: ΑΠΕ

Λιβύη: Κατηγορούν για μέθη τους πιλότους μικρού αεροσκάφους που εξετράπη

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης αεροσκάφους που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Μιζουράτα της Λιβύης συνελήφθησαν μεθυσμένοι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά το αεροπλάνο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Υπό κράτηση τέθηκαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους που εξήλθε από τον διάδρομο προσγείωσης και τυλίχθηκε στις φλόγες στη βορειοδυτική Λιβύη, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών. Το περιστατικό σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μιζουράτα τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι λιβυκές υπηρεσίες δεν έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα των συλληφθέντων. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Libya al-Ahrar, στο αεροσκάφος τύπου Cessna επέβαιναν μόνο τρία άτομα πλήρωμα: ο πιλότος, γερμανικής υπηκοότητας, καθώς και ο συγκυβερνήτης και η αεροσυνοδός, και οι δύο τουρκικής υπηκοότητας.

Το μικρό, ιδιωτικό τουρκικό αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο κατά την προσγείωσή του και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τα πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς, εκτός από το πιλοτήριο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε εξέταση του αεροσκάφους και συνέλεξε δεδομένα τόσο από τον πύργο ελέγχου όσο και από τεχνικούς, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού.

Όπως επισημάνθηκε, «ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατηγορούνται ότι πιλοτάριζαν το αεροσκάφος σε κατάσταση μέθης», επιδεικνύοντας αμέλεια και θέτοντας σε κίνδυνο το αεροπλάνο, το αεροδρόμιο και τους επιβάτες του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Νέα ήττα της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Έξι ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπουργό Εξωτερικών για την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη λιβυκή Βουλή και επικρίνει την κυβερνητική εξωτερική πολιτική για εφησυχασμό και πλήρη αιφνιδιασμό από τις εξελίξεις.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κεφαλογιάννης ζητά συζήτηση και ψήφισμα ΕΚ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης ζήτησε με επιστολή του στον Μ. Βέμπερ να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, προτείνοντας την υιοθέτηση ψηφίσματος που το καταδικάζει.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ζητά εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο «κατάφωρα παράνομο», τονίζοντας ότι αγνοεί τη γεωγραφία και τα ελληνικά νησιά. Ζήτησε διεθνή εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα μετά το ναυάγιο ελληνικού πλοίου.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Αβάσιμες οι αντιδράσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε αβάσιμες τις αντιδράσεις στην έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Λιβύη, ασκώντας έντονη κριτική στην ΕΕ. Τόνισε ότι η Τουρκία επιδιώκει διάλογο για τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλική ενημέρωση για καλώδιο, πυρ ομαδόν στον ΟΗΕ κατά τουρκολιβυκού μνημονίου

Η ενημέρωση της Αγκυρας από το Παρίσι για το καλώδιο θα κάμψει τις τουρκικές αντιδράσεις εκτιμά η Αθήνα, πέντε κράτη και Ε.Ε. κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.