Φώτο: Shutterstock

LATAM: «Κόβει» το ένα τρίτο του προσωπικού, 2.700 θέσεις εργασίας

Στα τέλη Μαΐου, η LATAM υπάχθηκε στο Άρθρο 11, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί τελώντας σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Την περικοπή περίπου 2.700 θέσεων εργασίας, ή το 1/3 των εργαζομένων της, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, ο βραζιλιανο-χιλιανός όμιλος LATAM, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στις αερομεταφορές.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα για να μειώσει τους μισθούς και, κατά συνέπεια, αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων. Θα προσφέρει πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης έως την Τρίτη και θα ξεκινήσει στη συνέχεια τις απολύσεις προσωπικού εάν δεν υπάρχουν αρκετές αιτήσεις εργαζομένων για αποχώρηση, ανέφερε ο όμιλος.

Στα τέλη Μαΐου, η LATAM κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ και υπάχθηκε στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα που επιτρέπει σε μια εταιρεία που δεν μπορεί να πλέον να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις να αναδιαρθρωθεί τελώντας σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ