Φωτο: ΑΠΕ

Οι ζημιές από την έκρηξη στη Βηρυτό μπορεί να φθάσουν στα 15 δισ. δολάρια

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα, ανέφερε ο κυβερνήτης της Βηρυτού. Στους 135 οι νεκροί.

Οι συνολικές ζημίες μετά την έκρηξη στη Βηρυτό ενδέχεται να ανέλθουν σε 10-15 δισ. δολάρια, εκτίμησε ο κυβερνήτης της Βηρυτού στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath TV, ενώ εξήγησε πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κυβερνήτης ανέφερε επίσης ότι οι ποσότητες του διαθέσιμου σίτου είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένες και πιστεύει πως χωρίς διεθνή παρέμβαση ενδέχεται να ξεσπάσει κρίση στη χώρα.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περίπου 5.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται και έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη, έπειτα από την έκρηξη που συγκλόνισε εχθές το λιμάνι και ήταν η πιο ισχυρή που έχει σημειωθεί ποτέ στη Βηρυτό

Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισ. λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ