Φώτο: ΑΠΕ

Ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί στη Βηρυτό, περισσότεροι από 60 οι αγνοούμενοι

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό, με 120 να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε το Σάββατο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 60 αγνοούμενοι. Ο υπουργός Χαμάντ Χάσαν είπε πως ένας στους πέντε από τους περίπου 5.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, χρειάστηκε νοσηλεία και πως 120 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NNA.

Μετά την δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για διεθνή έρευνα, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν, απέρριψε κάθε περίπτωση για διενέργεια διεθνούς έρευνας για την έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της Βηρυτού. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μια διεθνής έρευνα «θα απέκρυπτε την αλήθεια», ο πρόεδρος της χώρας απάντησε «ασφαλώς». Ο Αούν διαβεβαίωσε  ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη αυτού του επικίνδυνου υλικού στις 20 Ιουλίου και ότι επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Άμυνας για να πράξει τα δέοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ