Φώτο: Shutterstock

Ανησυχία για εισαγόμενα κρούσματα από Ελλάδα στην Ιταλία

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών απο κορονοϊό μειώνεται εντυπωσιακά, με την κυβέρνηση Κόντε να εξετάζει την πιθανότητα επιβολής καραντίνας σε όσους επιστρέφουν μέσω του λιμανιού της Ανκόνα.

Οι νέες εστίες κρουσμάτων που καταγράφονται στην Ιταλία μετά την επιστροφή νεαρών τουριστών από Ελλάδα, Αλβανία, και την Κροατία μέσω Ανκόνα, φέρνει σκέψεις στην κυβέρνηση Κόντε που ετοιμάζεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα με πιθανή επιβολή καραντίνας για όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η ανησυχία αφορά γενικότερα τους νέους, οι οποίοι δεν σέβονται τις επιβεβλημένες αποστάσεις. Ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών μειώνεται εντυπωσιακά: στις 7 Απριλίου,  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν 68 ετών, ενώ στις 7 Αυγούστου έπεσε στα 39.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, την ίδια στιγμή, πολλοί πιστεύουν να συνεχίζουν πως ο κίνδυνος συνδέεται μόνο με τα λεγόμενα «εισαγόμενα κρούσματα», εξαιτίας και της στάσης της Λέγκας του Βορρά, με τον γραμματέα της, Ματτέο Σαλβίνι, αφού πρώτα επί σειρά εβδομάδων επέμενε ότι «η μάσκα δεν χρειάζεται», τώρα προσπαθεί να αλλάξει ως ένα βαθμό στάση και δηλώνει: «Να την φοράτε μόνον όταν είναι πραγματικά αναγκαία».

Όλοι τέλος περιμένουν να δουν αν η Ιταλία θα βρει τα πάνω από 2 εκατομμύρια νέα μονοθέσια θρανία, για να αρχίσει η σχολική χρονιά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο μέσω της εφημερίδας La Repubblica δηλώνει ότι «καλό θα ήταν η κυβέρνηση να ανέθετε την όλη αυτή δουλειά στους Ιταλούς μαραγκούς, έτσι ώστε να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού και να δοθεί ένα πραγματικό χέρι βοήθειας στην οικονομία της χώρας».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία, η Ιταλία ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

Όπως μεταδίδει η Rai, τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος, που αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την 'Ανοιξη.
ΔΙΕΘΝΗ

Η αναπνοή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν υποστηρίζεται μηχανικά και δεν είναι στην εντατική

Ο Αλμπέρτο Τζανγκρίλο υπογράμμισε ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μείνει για κάποιες ημέρες στο Σαν Ραφαέλε και παραδέχθηκε ότι κοπίασε αρκετά για να καταφέρει να τον πείσει ότι ήταν ανάγκη να εισαχθεί στο νοσοκομείο.